Skocz do zawartości

MESSERSCHMITT ME- 262C-1a HEIMATSCHUTZER

Lucjan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

4 minuty temu, jarek996 napisał:

Nie chce sie czepiac modelarskich szczegolow, bo ja to w sumie rowerzysta, ale DLACZEGO tutaj (na powierzchni)  jest widoczna "siateczka"? Jesli tak MA byc, to za kare robie jutro 132 km (i tak planowalem 😂)!!!

IMG_1307.thumb.JPG.53549635ff49ca5b44e535e216871688.jpeg

Ta siateczka  to struktura tkaniny węglowej , celowo  jej nie szpachlowałem .

W dniu 2.10.2024 o 12:17, solainer napisał:

Wygląda super. Martwię się tylko o dolot powietrza do turbiny. Małe te wloty i możesz mieć problem z dużym podciśnieniem w kadłubie. W wampirze mimo standardowych wlotów w skrzydłach miałem z tym problem i obawiam się że u Ciebie będzie większy. U mnie podciśnienie było na tyle duże że siła ssania domykała drzwi podwoziowe i dopiero wykonanie zamkniętych komór na koła załatwiło problem. Obawiam się że tu może być jeszcze gorzej i że bez sitka w nosie się nie obejdzie. Obym nie miał racji bo model bardzo ładny i szkoda by było go szpecić. 

Duży wpływ na podciśnienie w kadłubie ma wejście zastosowanej "schubrury".  Przy zastosowaniu rury z lejkiem jest większe, przy rurze z wargą mniejsze.

2 godziny temu, paweln7 napisał:

Skąd masz radiatorki ?

Jakiś czas  temu   wymontowałem  ze starych  komputerów  ,  a teraz docinam   sobie  według potrzeb  i przyklejam na klej  termo przewodzący.

Wydaje mi się  że  są  dostępne w sklepie  ABC rc.

• Lubię to 1

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.