jarek996 Opublikowano 11 Października Udostępnij Opublikowano 11 Października Nie chce sie czepiac modelarskich szczegolow, bo ja to w sumie rowerzysta, ale DLACZEGO tutaj (na powierzchni) jest widoczna "siateczka"? Jesli tak MA byc, to za kare robie jutro 132 km (i tak planowalem 😂)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Października Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 4 minuty temu, jarek996 napisał: Nie chce sie czepiac modelarskich szczegolow, bo ja to w sumie rowerzysta, ale DLACZEGO tutaj (na powierzchni) jest widoczna "siateczka"? Jesli tak MA byc, to za kare robie jutro 132 km (i tak planowalem 😂)!!! Ta siateczka to struktura tkaniny węglowej , celowo jej nie szpachlowałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Października Udostępnij Opublikowano 11 Października 45 minut temu, Lucjan napisał: Ta siateczka to struktura tkaniny węglowej , celowo jej nie szpachlowałem . Tak sie tez domyslilem. Ja tez czasem celowo pod jakas gore nie podjezdzam, tylko OBJEZDZAM 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października W dniu 2.10.2024 o 12:17, solainer napisał: Wygląda super. Martwię się tylko o dolot powietrza do turbiny. Małe te wloty i możesz mieć problem z dużym podciśnieniem w kadłubie. W wampirze mimo standardowych wlotów w skrzydłach miałem z tym problem i obawiam się że u Ciebie będzie większy. U mnie podciśnienie było na tyle duże że siła ssania domykała drzwi podwoziowe i dopiero wykonanie zamkniętych komór na koła załatwiło problem. Obawiam się że tu może być jeszcze gorzej i że bez sitka w nosie się nie obejdzie. Obym nie miał racji bo model bardzo ładny i szkoda by było go szpecić. Duży wpływ na podciśnienie w kadłubie ma wejście zastosowanej "schubrury". Przy zastosowaniu rury z lejkiem jest większe, przy rurze z wargą mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 15 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Października Jeszcze model nieukończony , a już zgłosił się pilot doświadczalny. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Jakie ma kwalifikacje? Ile godzin na odrzutowcach, stopień wojskowy itd.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 18 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Października Tak działa mechanizm wychylania klap skrzydłowych. 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 22 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Października Koła z hamulcami już są , więc trzeba zabrać się za podwozie główne. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 24 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Października Rewizja napędu klap skrzydłowych , pełni rolę dodatkowego wlotu powietrza do turbiny. 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 29 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Października Gondole silnikowe otrzymały stożki. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 30 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Października Tak powstaje kopyto do wytłoczenia oszklenia kabiny pilota. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada Szlifowanie papierem ściernym o gradacji 80 , i położenie warstwy żelkotu formierskiego. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 4 Listopada Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Ciąg dalszy prac przy kabinie pilota. 14 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 6 Listopada Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Listopada Kopyto gotowe do tłoczenia . 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Listopada Udostępnij Opublikowano 6 Listopada W dniu 15.10.2024 o 16:52, Lucjan napisał: Jeszcze model nieukończony , a już zgłosił się pilot doświadczalny. Tyci tyci, podobny do Piotrusia Fronczewskiego 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 9 Listopada Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Czas na montaż oświetlenia na skrzydłach. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 9 Listopada Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Super 👍 Pozdrawiam i podziwiam Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 9 Listopada Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Skąd masz radiatorki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 9 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2 godziny temu, paweln7 napisał: Skąd masz radiatorki ? Jakiś czas temu wymontowałem ze starych komputerów , a teraz docinam sobie według potrzeb i przyklejam na klej termo przewodzący. Wydaje mi się że są dostępne w sklepie ABC rc. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 9 Listopada Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Ja do Sabre kupowałem takie radiatory na allegro. Parę zł za sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi