olo100 Opublikowano 22 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Witam wszystkich zainteresowanych. Mam pytanie kilka dni temu w moim modelu zaczęło szwankować zawieszenie z całej lewej strony( mianowicie skrzypi i nie prostuje się w 100%). Po przeczyszczenie nadal ciężko chodzi. Niewiem co może być przyczyną takiej awarii. Dziękuje za każdą odpowiedź. Pozdrawiam Olo100 PS: Jestem początkującym modelarzem. C5753C7B-0C4E-4C42-ACC0-46536B27DAA1.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Nikt na tak postawione pytanie Ci nie odpowie. Dlaczego, ano dla tego, że na forum brak wróżek i jasnowidzów. Pokaż co masz, opisz jak masz to zamontowane, nakręć film z działania. Wówczas ktoś Ci na pewno pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo100 Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Dziękuje za podpowiedź jak wcześniej pisałem jestem początkujący i to dopiero moje drugie pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Zbyt mocno okręcone śruby na C-hub'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo100 Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Co to jest C-hub? OK już wiem. Dziękuje.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo100 Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Mam pytanie. Jak dostosować gęstość oleju do trasy i w jakich jednostkach podaje się gęstość. Za każdą odpowiedź będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Jak nie jeździsz w zawodach to sobie odpuść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo100 Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Mam w planie uczestnictwo w zawodach w przyszłym roku ze względu na panującą sytuację.W tym roku chce się przygotować i pochłonąć trochę wiedzy na ten temat. Pozdrawiam Olo100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 To powiem Ci że najlepiej dojść chyba do tego doświadczalnie. Różne modele, różne ustawienia i różni kierowcy więc i upodobania będą różne więc raczej nie znajdziesz złotego środka. Miękkie zawieszenie na pewno do pojazdów typu crawler, gdzie amortyzatory są długie i mają duży skok w Twoim przypadku z racji że amortyzatory mają krótszy skok i model jeździ dużo szybciej amortyzatory muszą być na pewno twardsze. Po sieci krążył taki kalkulator rc nazywa się to calrc https://drive.google.com/open?id=1HNinN9nmt-ai4Awjo2eM9HF9LfpEzbB1 możesz sobie go ściągnąć z mojego dysku jest wersja po Polsku. Sporo fajnych zakładek i przy okazji jest też do obliczania gęstości oleju (tzn jak zmieszać różne lepkości żeby uzyskać tą pożądaną), nie bawiłem się tą funkcją bo jeszcze nie doszedłem do tego etapu w moim crawlerze. Oleje kupiłem ale rzadkie i czekam aż go skończę, pojeżdżę i wtedy będę się bawił w ustawienia. Przy okazji czekam też na nowe amortyzatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo100 Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Dziękuje napewno skorzystam. Pozdrawiam Oliwier Szatan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 5 minut temu, olo100 napisał: Mam w planie uczestnictwo w zawodach w przyszłym roku ze względu na panującą sytuację.W tym roku chce się przygotować i pochłonąć trochę wiedzy na ten temat. No to najlepszym źródłem wiedzy dla Ciebie będzie forum rcauto.pl. Znajdziesz tam wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania. Wyszukiwarka działa sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo100 Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Dziękuje już szukam tej strony. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi