a74BACK Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Lekko caponem jak przeleci nic sie nie stanie. Styropianu od razu "nie zje" Nigdy nie miałem takiej sytuacji. PS Tkanina tak jak kolega pisał w trójkąt przy bagnecie bo i po co na całej powierzchni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek36 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Wylaminuj gniazda serw, cienka tkanina wzmocni fornir, chyba że będziesz robił jakieś ramki pod serwa, jeśli chodzi o malowanie lub oklejanie to oczywiście każdy ma swój gust i zrobi co zechce natomiast te modele mają piękna strukturę drewna (słojów) aż żal to zakrywać folią lub farbą. Mój Cyżyk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Mi jakoś nie podobają się takie "drewniaki". Jest to fajne może w przypadku modelu "retro". W tym wypadku przemawia do mnie jakaś forma krycia skrzydeł. Kolory jak wspomniałem biało zielone a ma to związek z i tu zagadka może ktoś zgadnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Miały być kolory Lechia Gdańsk ale płeć piękna stwierdziła że biało czerwony byłby ładniejszy więc jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Malowanie powoli dobiega końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Bardzo ładnie.(zarówno kolory jak i wykonanie) Takie pasy od spodu bardzo skutecznie poprawiają widoczność modelu na niebie.Jakich farb użyłeś? Jeśli to farby samochodowe polecam zabezpieczyć dodatkowo powierzchnię lakierem dwuskładnikowym ( tzw.clar lackiem) Tylko gdybyś tak robił zrób wpierw próbkę czy farba i lakier się nie "gryzą" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Farby kupione w Obi. Akrylowe szybkoschnące ładnie kryją, co do lakieru bezbarwnego nie ma potrzeby farby tworzą twardą powłokę. Czekam teraz na zamówione kołpak i śmigło. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 No nie wiem....farba akrylowa nie jest zbyt twarda , szkoda by było żeby po paru lądowaniach model się porysował , no ale może ja jestem trochę przewrażliwiony. Działaj dalej, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Może psiknę lakierem bezbarwnym. Ale tak jak piszesz pierw próba. Kiedyś malowałem karoserię do auta rc i lakier zrobił "korzuch". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Nie ma potrzeby malowania bezbarwnym. Akryl wytrzyma bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 44 minuty temu, Daniel1978 napisał: Może psiknę lakierem bezbarwnym. Ale tak jak piszesz pierw próba. Kiedyś malowałem karoserię do auta rc i lakier zrobił "korzuch". Raczej nie ryzykuj,spraye niby akrylowe ale od innych producentów i żrą się nawzajem.Co innego akrlyl z utwardzaczem,ale musiałbyś już nakładać pistoletem.Ja nałożyłem dwie warstwy Motipa,szlifowanko papierem 800-1000 i polerka pastą do karoserii samochodowych i jestem zadowolony?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Mam jeszcze pytanie czy do tego silnika mogę zastosować pakiet 7.4v jeżeli tak to z jakim śmigłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Dalsze prace. Serwa w skrzydłach już są. Zmieniłem też system sterowania ogonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 W kadłubie dałeś bowdeny cz popychacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Popychacze z rurki węglowej. Elektronika powoli się "upycha" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Zmienił bym wtyczki na XT 90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Pracy ciąg dalszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Witam. Niestety po złożeniu modelu i próbie wyważenia okazało się że silnik który chciałem zastosować okazał się za ciężki (masa silnika 200g). Masa modelu z tym silnikiem wyszła 1360g. Przesuwanie pakietu nie pomaga. pakiet 2000 mah. Po wstępnej analizie wychodzi silnik masa max. 100g. i przesunięcie do tył. Teraz mam kołpak 30mm. Trzeba skrócić nosek do kołpaka 40mm (na szczęście posiadam). I tu pytanie jaki silnik polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 SILNIK TURNIGY D3542 KV1000 W KOMPLECIE CZĘŚCI MOCUJĄCE ŚMIGŁA DANE SILNIKA: ZASILANIE: 2S ~ 4S CELL / 7,4V ~ 14.8V RPM: 1000KV MAX PRĄD: 38A POBÓR PRĄDU: 2,4A MAKSYMALNA MOC: 665W REZYSTANCJA WEWNĘTRZNA: 0,031 OHM WAGA: 130G (WRAZ Z ŁĄCZNIKAMI) ŚREDNICA WAŁU: 5MM WYMIARY: 35X42M CIĄG MAX: 1250G ŚMIGŁO: 7,4V-11X7, 14,8V-10X5 Ja latam Pixelem na takim silniku,co prawda trochę starszy typ z ośką 4mm,ale te same parametry.Smigło 11x6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Dzięki. Oglądałem ten silnik na Alledrogo mam sprzedawcę po sąsiedzku w Gdyni po niedzieli się przejadę i kupię. SILNIK TURNIGY D3536 KV1450 W KOMPLECIE CZĘŚCI MOCUJĄCE ŚMIGŁA DANE SILNIKA: ZASILANIE: 2S ~ 4S CELL / 7,4V ~ 14.8V RPM: 1450KV MAX PRĄD: 45A POBÓR PRĄDU: 3,5A MAKSYMALNA MOC: 655W REZYSTANCJA WEWNĘTRZNA: 0,023 OHM WAGA: 102G (WRAZ Z ŁĄCZNIKAMI) ŚREDNICA WAŁU: 5MM WYMIARY: 35X36M CIĄG MAX: 1380G Myślałem też o takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi