sbogdan1 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Multiplex w końcu wypuścił coś nowego czyli - BK Antaris Carbotec , oraz nowy projekt BK Alpina carbotec. Oba modela wyglądają bardzo zacnie. Do wyboru dwie wersje, z napędem oraz bez. Wygląd to oczywiście rzecz gustu, jak dla mnie obie wersje podobają się z przewagą dla Antarisa. Hmm ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Dynamiczna muzyka na filmie producenta nie zmieni mojego odczucia, że oba modele przyciężkawo latają. Ich cena jest zbliżona do byłej ceny promocyjnych egzemplarzy SZD-55 PROMYKA, który na prawdę lata i jest piękny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 3500zł za Antarisa i 4800zł za Alpine ? W tych cenach to można z drugiej ręki kupić F5J z wyposażeniem ( https://allegrolokalnie.pl/oferta/jantar-themisto-f5j-3-9m-1370g-rtf ; https://allegrolokalnie.pl/oferta/jantar-themisto-f5j-3-9m-1200g-rtf ) Tak wiem to całkiem inne latanie i przeznaczenie modelu, ale... Co kto lubi i takie tam Wizualnie oba modele fajne. Zaskoczyło mnie troszkę takie samo obciążenie 58g/dm2 dla obydwu modeli. Z tego by wynikało, że Alpina jest bardziej do wożenia się po niebie, a Antaris do "brykania", czyli Alpina - senior, Antaris - junior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Wojtek jasne że można kupić to czy siamto, a jak się trafi okazja to jak najbardziej, tyle że tak jak wspomniałeś to jest inne latanie, no i inne modele. Niestety MPX od zawsze się ceniło, no ale wiesz ... wszyscy narzekają na cenę ale jednak ktoś to kupuje Za zwykłą pianę z MPX też sobie nieźle liczą. Jednak co się nie robi dla zachcianek modelarskich takie hobby cóż począć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Mimo wszystko, wolałbym polatać Jantarem, nawet po przeżyciach. Nawet tylko rekreacyjnie, dla przyjemności. I na pewno Jantar będzie się lepiej "woził" po niebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Mimo, że koledzy grymaszą, to Antarisa bym nie odmówił Trochę dziwne proponowanie przez MPX do takich modeli stabilizatora lotu na liście wyposażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Godzinę temu, zipp napisał: Mimo, że koledzy grymaszą, to Antarisa bym nie odmówił Trochę dziwne proponowanie przez MPX do takich modeli stabilizatora lotu na liście wyposażenia Przyznam że i ja bym nie odmówił Znając solidność MPXa będzie latał jak marzenie, a stabilizator hmm, no nie wiem, jest to biznes aby przy okazji coś jeszcze opchnąć. Z drugiej strony być może ktoś zapragnie takiego dodatku więc nie wykluczone że znajdzie nabywcę. W sumie czas pokaże co to jest warte. Na pewno znajdzie swoją nisze i zwolenników. Jedno co bije po oczach to otwory zaraz za kołpakiem w wersji ,,E,, IMO.. lepszy byłby mimo wszystko kołpak turbo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 3 minuty temu, sbogdan1 napisał: a stabilizator hmm, no nie wiem, jest to biznes aby przy okazji coś jeszcze opchnąć. tylko w takich modelach stabilizator to jak kwiatek do kożucha No i napęd klap i lotek MPX mógł dać wewnętrzny..(LDS, IDS, RDS czy jakiś jeszcze inny DS ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 3 minuty temu, zipp napisał: tylko w takich modelach stabilizator to jak kwiatek do kożucha No i napęd klap i lotek MPX mógł dać wewnętrzny..(LDS, IDS, RDS czy jakiś jeszcze inny DS ) W rzeczy samej no ale wiesz jak jest Piotr to już jest lista życzeń zwiększająca i tak sporą cenę. Nie mniej jednak dość estetycznie to rozwiązali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi