kulfon250 Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Skoro wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę kilkoma maszynami (część kolekcji) z mojego Hangaru 3 1
zbjanik Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Macieju- ten pierwszy model to Marabut, prawda? Napisz coś o nim, ska pochodzi, jaki duży itd. Sam mam swoją wersję z coroplastu- kocham ten kształt!
kulfon250 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 Tak to Marabu 2, genialny SlowFlyer. Ma rozpiętość 2,6 m długość 1,75 m Mój waży około 4 kg Wersja elektryczna. Kupiłem short kit - https://ultralajt.webs.com/apps/webstore/products/show/8145417 Choć lepiej kupić tam pliki i dać do wycięcia np. z balso-sklejki. Producent wycina to z taniej lipowej sklejki podobnej jak w skrzynkach na pomidory Mój taki jest, ale lata i to cudownie. Potrafi przy lekkim wietrze wystartować na dużych klapach z około 1 metra A jak jest termika zdarza mi się wyłączyć silnik i latać jak szybowcem Konstrukcja bardzo dobrze opracowana, składa się to jak klocki Lego. Na fotkach wersja jeszcze z węglowym podwoziem, teraz ma większe aluminiowe i większe koła, oraz pod spodem pojemnik na zrzut skoczka.
Chuck Yeager Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Co to jest za model ten ostatni żółty w stylu retro? Bardzo mi się podoba. Jak już będę na emeryturze to takie właśnie będę budował ?
RyżyKoń Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Maciek, dołączam się do pytania Łukasza i napisz proszę coś na temat tego modelu. Niesamowity, widziałem podobne modele o rozpiętości 3m .Super latały. M
kulfon250 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 Oki, wezwany do tablicy już odpowiadam, To jest Sinbad - https://aerofred.com/details.php?image_id=91281 Tylko mój jest powiększony ma około 90" - 230 cm Dodatkowo dodałem lotki, ale jeśli ktoś chce mieć płat ze wzniosem nie ma to sensu, nic nie dają, działają tylko jak latam czasem z prostym płatem ( wkładam proste pręty zamiast zagiętych, jako łączenie skrzydeł). Bazowałem na planach, ale mój model ma zdejmowane stateczniki (wysokość) i dodany silnik z przodu. Lata cudownie, jak jest termika, trzeba uważać w sekundy idzie tak w górę, że go nie widać, a wracać nie chce używam miksu wysokość lotki, by go zmusić do powrotu (lotki idą do góry obie).
kulfon250 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 To do kolekcji dla tych co lubią stare modele, kultowy model czyli Bird of Time. Zestaw amerykański Dynaflite. Leżał w hurtowni w PL kilka lat, odkupiłem za grosze Felerem jego jest kadłub z żywicy, konstrukcja z dawnych lat, przebiłby ścianę Mój jest trochę zmodyfikowany Dodałem klapy i lotki. Zebrałem trochę wagi z poziomego. Wymieniłem pancerne amerykańskie pokrycie. Dodałem też mały silnik z przodu i dorobiłem do niego osłonę. Czeka na oblot, jak się zrobi cieplej
ahaweto Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Ładne lotnisko. Podstawka pod model to majstersztyk !
Chuck Yeager Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 A kolorów farb na półce masz więcej niż Matejko namieszał na palecie w całym swoim życiu ?
kulfon250 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 Teraz, Chuck Yeager napisał: A kolorów farb na półce masz więcej niż Matejko namieszał na palecie w całym swoim życiu ? Zimą kleję plastikowe modele, a tam i milion farb to za mało 8 minut temu, ahaweto napisał: Ładne lotnisko. Podstawka pod model to majstersztyk ! To prawda znajomi, którzy tam urzędują z motolotniami, dbają o nie, a i my modelarze, robimy co możemy Podstawka fakt magiczna, uwielbiam na nią patrzeć, a przypłynęła do mnie przez ocean. https://www.foam-flite.com/store/product-category/airplane-stands/
kulfon250 Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Opublikowano 1 Listopada 2020 Przygodę z drukiem 3D też mam za sobą, tu jeden z "wydruków" - niestety na razie nie poleciał (graty z niego zasiliły Piperka PA-18), ale kiedyś może poleci czeka na swój czas 3-ej przyjaciele z podwórka, czyli pianka rządzi Eagle już w BlueSky Rzutki, lubię również to mój ulubiony maluszek Bug, to lepsze jak bieganie
Rekomendowane odpowiedzi