bossman11 Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Witam serdecznie wszystkich stoję przed trudnym wyborem jaki sprzęt wybrać na swoja pierwsza przygodę z modelami RC tylko nie chciałbym, żeby ta pasja mi się szybko znudziła,także, zastanawiam się nad zakupem samolotu akrobacyjnego albo szybowca -od którego wymagałbym, aby miał kamerę fpv lub moznaby ja w późniejszym czasie jakoś prosto zamonotwac -samolot akrobacyjny chciałbym, aby był w miarę zwrotny i wytrzymały Jakie modele moglibyście mi polecić w cenie do 600 zł?(oczywiście najlepiej jakby był jak najtańszy ale zarazem dobry) Preferowałbym tylko RTF zebym wyjal z pudelka i bez większych utrudnień przy złożeniu mógłbym zacząć lot.Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 11 minut temu, bossman11 napisał: jaki sprzęt wybrać na swoja pierwsza przygodę z modelami RC Skysurfer lub inny podobny z wyglądu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Modele akrobacyjne raczej nie sa dla poczatkujacych. Nic nie jest wytrzymale jak uderzy w ziemie. Ja swoja zabawe zaczynalem od modelu Wltoys F949 3CH 2.4G Cessna 182 Micro RC Samolot RTF. Kupilem go za 50$ i mialem zabawy co niemiara. Byl to moj pierwszy zdalnie sterowany model samolotu.Nie jest to moze najtrwalszy model jesli chodzi o elektronike i silnik szczotkowy ale i cena nie jest jakas kosmiczna. Zestad posiada wszystko co potzrebne do zabawy czyli nadajnik i model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 10 godzin temu, bossman11 napisał: wyjal z pudelka i bez większych utrudnień przy złożeniu mógłbym zacząć lot Nie bardzo to możliwe. Początek latania nie jest tak prosty jak to wygląda na filmach.. By było prosto zacząć samemu latanie, samolot-model powinien zawierać elektronikę wspomagającą lot (stabilizator/żyroskop). Sam model powinien mieć napęd pchający jak to wskazał @robertus 10 godzin temu, bossman11 napisał: samolot akrobacyjny chciałbym, aby był w miarę zwrotny i wytrzymały Coś mi wygląda, że z takimi wymaganiami będzie ciężko i pasja się szybko znudzi.. choć życzę powodzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Odradzam kupowanie czegoś małego, o rozpiętości mniejszej niż 1m. Takie są zazwyczaj bardziej nerwowe, szybsze i trudniej się nimi lata. Zdecydowanie oszczędziłbym na stabilizatorach i żyroskopach a zainwestowałbym w rozpiętość - od 1m w górę. Taki model jest lepszą platforma pod kamerę. SkySurfer polecany przez Robertusa kupisz za 699PLN. Ten od Darka też jest fajny. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bossman11 Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 dziękuje za dotychczasową pomoc zastanawiam sie nad modelem ktory polecil robertus,znalalem takie ogloszenie co o tym sadzicie ? https://rc.susco.pl/p/57/23856/sky-surfer-rtf-rozpietosc-140cm-silnik-bezszczotkowy-akumulator-lipo--samoloty.html Myslicie, ze jezeli po po jakmis czasie jakbym nauczyl sie latac i zdecydowalbym sie na zalozenie do niego kamerki to jest to duzy koszt?i bardzo skomplikowany zabieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Samą kamerkę możesz przymocować na rzep klejony do powierzchni skrzydła i do obudowy kamerki, możesz wyciąć kawałek pianki, wkleić klocek balsowy i mieć mocowanie na wkręty. Na szybko wystarczy taśma klejąca. Co wyobraźnia podpowie Koszt kamerki różny - w necie jest tego masa. Wystarczy poszukać, również tu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 48 minut temu, bossman11 napisał: dziękuje za dotychczasową pomoc zastanawiam sie nad modelem ktory polecil robertus,znalalem takie ogloszenie co o tym sadzicie ? https://rc.susco.pl/p/57/23856/sky-surfer-rtf-rozpietosc-140cm-silnik-bezszczotkowy-akumulator-lipo--samoloty.html Myslicie, ze jezeli po po jakmis czasie jakbym nauczyl sie latac i zdecydowalbym sie na zalozenie do niego kamerki to jest to duzy koszt?i bardzo skomplikowany zabieg? Model dobry i przyszłościowy w kwestii lotów z kamerą. Odnoszę wrażenie, że kolega chce iść na skróty.... najważniejsze nauczyć się latać, a loty z kamerą to tylko dodatek, a patrząc co się dzieje w przepisach to w przyszłości może być z tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Wczoraj robiłem testy kamerki sq12 na becie 1400 więc prawie takim samym modelu. kamera z podstawką na dziób dwa plastry taśmy i w górę. wszystko git i nagrania fajne ja polecam. ale przed zamątowaniem kamerki polecam się nauczyć do że latać bo jak zaczniesz "machać" skrzydłami to nic z tego nie będzie. Zacznij od symulatora na komputer. Ja spędziłęm na nim godzinę a pomogło sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Proponuję kupić jakiś symulator i wtedy stwierdzić jaki model będzie się nadawał do dalszej zabawy. Latanie nie jest aż tak łatwe jak się wydaje a ziemia z modelem zawsze wygrywa.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 W dniu 2.11.2020 o 11:21, bossman11 napisał: dziękuje za dotychczasową pomoc zastanawiam sie nad modelem ktory polecil robertus,znalalem takie ogloszenie co o tym sadzicie ? https://rc.susco.pl/p/57/23856/sky-surfer-rtf-rozpietosc-140cm-silnik-bezszczotkowy-akumulator-lipo--samoloty.html Myslicie, ze jezeli po po jakmis czasie jakbym nauczyl sie latac i zdecydowalbym sie na zalozenie do niego kamerki to jest to duzy koszt?i bardzo skomplikowany zabieg? Dobry wybór jak na początek , dobrze zrobiony lata od ręki . Jak przeżyje pierwsze loty nie będzie problemu dodać kamerkę , ale symulator na początek lub , pomoc modelarza przy oblocie wskazane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi