wojcio69 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam Sławku chodziło mi o bezduszność naszych modeli nie o ich pochodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 To w końcu będzie jakiś film z oblotu tego pełnego duszy super modelu? Bo ta relacja z budowy się bardzo przeciąga a wątek już zupełnie skręcił na bocznicę. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Obawiam się, że ktos kto decyduje się na budowę modelu z gazety nie ma zbyt dużego doswiadczenia w budowaniu modeli , a co dopiero w pilotażu.Każdy kto budował juz model od podstaw i ulotnił chociaż jedną sztukę wie o czym mówię. ten model to strzał w 10 dla kogoś kto nie słyszał o modelarstwie , a nawet o sklepach i przypadkowo zobaczył to w kiosku i chce spełnic marzenia z dzieciństwa o samolociku na sterowanie. Obejrzenie filmu z oblotu tego modelu graniczy z cudem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 o samolociku na sterowanie. "na pilota" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Gotowy do lotu Spitfire z DeAgostini ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Gotowy do lotu Spitfire z DeAgostini ... Ładny, ładny. Kiedy oblot? (i czy w ogóle :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 O ile będzie oblot - to - prosimy i błagamy - nie zapomnij operatora z kamerą cobyśmy zobaczyli PIERWSZEGO Spita z DA co wzleciał ( bez względu jak wyląduje ... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 No nieźle wygląda . Czy mi się wydaje czy podwozie będzie chowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Panowie - oblot na pewno będzie, filmik zapewne też... darek.3333 - podwozie jest nie chowane - niestety z uwagi na jego ciężar 2kg. 850g Po prostu chcę aby Spitfire był jak najlżejszy... Co do parametrów silnika to tu macie wszystkie dane tech. http://www.rcspitfire.pl/nowy_silnik.html Co sądzicie o tymże silniku ? - pierwszy rozruch był bezproblemowy , silnik jest dotarty i wyregulowany , bardzo ładnie pracuje nie mam z nim żadnych problemów ... Ps. Silnik dostałem gratis od DA. oczywiście po długich perturbacjach ... Ogulnie silnik wycenili na 330,- w komplecie jest oczywiście silnik. tłumik,przedłużenie łącznika tłumika (kolano), gaźnik, świeca, klucze i instr. w języku PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 ...silnik wycenili na 330,-... Na Alledrogo chodzą po 250 PLN "kup teraz"... Za taką kasę, to nie tylko silnik, ale i radio powinni dorzucić, a prezes powinien każdemu nabywcy buty wyczyścić. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witaj arti05051971 Czytałem kiedyś wszystkie strony i wyczytałem, że sporo kosztował Cię ten model. Ja chciałem Cię zapytać czy ponownie podjął byś się temu trudnemu wyzwaniu jakim nie wiątpliwie było składanie tego modelu, i czy teraz patrząc na forum ponownie gdy wyjdzie teraz gazetka z P-47 Giant Scale będziesz budował od nowa ? Życzę powodzenia w oblocie. Eski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam Taaak zapewne szczęśliwi posiadacze Spitfire'a będą teraz kupować P - 47 a w przyszłości (jak DA wyniucha chłonny rynek) skompletują P - 51, Mitsubishi zero i całą resztę latającą nad Pacyfikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti05051971 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witaj arti05051971 Czytałem kiedyś wszystkie strony i wyczytałem, że sporo kosztował Cię ten model. Ja chciałem Cię zapytać czy ponownie podjął byś się temu trudnemu wyzwaniu jakim nie wiątpliwie było składanie tego modelu, i czy teraz patrząc na forum ponownie gdy wyjdzie teraz gazetka z P-47 Giant Scale będziesz budował od nowa ? Życzę powodzenia w oblocie. Eski. Odpowiem Ci tak - Z DeAgostini to była fajna przygoda choć droga, lecz drugi raz bym się nie podjął budowy z gazetki - po prostu budować kolejny model przez dwa kolejne latka to trochę przy długo i przy drogo. Ale na pewno nie żałuje ... !!! ... prenumeraty Spitfire .... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Macie Panowie ten oblot długo wyczekiwany, mam nadzieje że kolega do którego należy ten film się nie pogniewa, ja aktualnie model mam w 90% ukończony trochę innych zajęć miałem ale w tym tygodniu oklejanie folią zaczynam i gotowy będzie. http://www.youtube.com/user/cwiko77#p/a/u/2/2nDeTsH2sAk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 ...a dziękujemy, widzieliśmy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Macie Panowie ten oblot długo wyczekiwany, mam nadzieje że kolega do którego należy ten film się nie pogniewa, ja aktualnie model mam w 90% ukończony trochę innych zajęć miałem ale w tym tygodniu oklejanie folią zaczynam i gotowy będzie.http://www.youtube.com/user/cwiko77#p/a/u/2/2nDeTsH2sAk No powiem szczerze że nie spodziewałem się że poleci :oops: a tutaj jednak nie jest tak źle ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tochy Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Śmieszny temat.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dał rade:P szacun:D Pogratulować! Tochy, NIe śmieszny temat tylko standardowy model za śmiesznie duże pieniądze składany przez rok. Za 1200zł możesz mieć taki sam model gotowy do lotu. W 100% RTF z 5l paliwa pod pachą. Troszkę przesada.... Ale cóż. DA też musi z czegoś żyć :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tochy Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Taaa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 No i nadszedł ten dzień w którym ukończyłem Spita w 98%, brakuje imitacji wlotów, chłodnicy i karabinów, ponadto zawiesiłem narazie prace nad wnętrzem kabiny, tylko po to by szybciej mógł się wznieść, zrezygnowałem też z klap, dlatego że gdy okleiłem je folią odkształciły się, podwozie zostało chowane, silnik zamontowałem swojego Super Tigre G-61 ABC 10cm. Dziś również odbyła się próba uruchomienia w modelu, silniczek zaskoczył za pierwszym razem(docierałem w tamtym roku), , co zauważyłem ten silniczek ma kopa i aż miło się go słucha w porównaniu z silnikiem który mam w trenerku 7,5 cm, spita normalnie wyrywa. Probowałem pojeździć po trawiastym nierównym podwórku ale, gdy tylko dałem więcej gazu unosił się tył(czy to normalne?) pewnie model nie jest wyważony. Na jutro planowałem oblot jak wszystko pójdzie ok i go wyważe A tak chowa się podwozie (film kręciła 6 letnia siostrzenica , a w oddali mój synek stawia pierwsze kroki z dziadkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.