darek.3333 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Image shack bo jakosc jest dużo lepsza niż na youtube. Poza tym to nie mój model... No fajnie , że jakość dużo lepsza tylko ja niczym nie mogę tego otworzyć.
f-150 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 To Mp4 ,zciągnij pliki na pulpit a wtedy otworzysz.
Kwazio Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 MP4 odtwarza WMP od którejś tam wersji. Pilot ciut sknocił, za szybko podchodził. Ja bym zawrócił, a jeśli wiatr, to zrobiłbym kółko. Ależ ja lubię krytykować... :devil:
darek.3333 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ściągnięcie na pulpit nie pomogło. Jestem w pracy i chciałem tylko zerknąć a tu muszę rozpocząć walkę z komputerem - jednak youtube to czasami dobre rozwiązanie bo już lepiej jak widać cokolwiek niż tylko gadanie w tle (dźwięk mi się odtwarza :wink: )
Irek M Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 OK Darek wrzucę na youtube start i lot już z przsuniętym SC. Kwazio - od tego pilota dużo moglibyśmy się nauczyć :!: wiatru akurat nie byo, rzucona w powietrze trawka zastygała na wieki. http://img843.imageshack.us/img843/6095/s6303203.mp4
darek.3333 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 OK Darek wrzucę na youtube start i lot już z przsuniętym SC. Dzięki wielkie :wink:
buwi777 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 No fajnie , że jakość dużo lepsza tylko ja niczym nie mogę tego otworzyć. VLC media player - darmowy - wszystkomający :faja:
Irek M Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ten sam film co z Image lecz na youyube
marek_c4 Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 VLC media player - darmowy - wszystkomający :faja: Zgadzam się z kolegą w całej rozciągłości. Programik rewelacja - używam od dość dawna.
Kwazio Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 Tuning polegał też własnie na lepszym wykończeniu przejścia kadłub skrzydło. ... Mógłbyś pokrótce opisać tę modyfikację?
Irek M Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 Jak mogę ją opisać skoro to nie ja wykonywałem ten model. Ja tylko filmowałem pierwsze jego loty i zadawałem pytania.
Kwazio Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Chodziło mi o technikę, bo nadszedł ten etap w moim modelu, a metoda proponowana w instrukcji mnie przeraża.
Irek M Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Chodziło mi o technikę, bo nadszedł ten etap w moim modelu, a metoda proponowana w instrukcji mnie przeraża Tak jak napisałem, model tylko oglądałem statycznie i dynamicznie czym sie podzieliłem z wami. We wtorek może będę miał kontakt do osoby wykonującej model. może wtedy coś więcej na ten temat bezpośrednio od niej.
Man_Red Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 co sądzicie o pokryciu całych skrzydeł balsą.Czy folia nie bedzie się zapadać tam gdzie powierzchnia nie zostanie pokryta?
darek.3333 Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Obrazek co sądzicie o pokryciu całych skrzydeł balsą.Czy folia nie bedzie się zapadać tam gdzie powierzchnia nie zostanie pokryta? Nie będzie się zapadać. Folia modelarska jest naciągana żelazkiem i dobrze naciągnięta nie zapada się. A pokrycie balsą całej powierzchni niepotrzebnie zwiększy masę. Ale kesony (przednia część skrzydła) trzeba pokryć ze względu na skręcanie skrzydła.
Man_Red Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 a co z ubytkami i szparami miedzy płytami balsy.Wypełnić masą szpachlową?
madrian Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Po pierwsze - dobrze spasowane elementy nie zostawiają szpar. Po drugie - a po co? Przecież i tak okleisz model folią. Szpachla dodaje sporo masy. A ten model i tak nie należy do asów przestworzy. Raczej do cegieł z silnikiem.
Man_Red Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 zadałem pytanie na temat budowy modelu i oczekuje konkretnej odpowiedzi. No i po co ta filozofia odnośnie jaki to ten spitfire jest zaj...sty?
karlem Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 :shock: Czyżby nie, daj Panie, następny macieq?
MiQ27 Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Man_Red, od Madriana otrzymałeś nawet dwie. Przypomnę - po pierwsze szpar być nie powinno. Po drugie - jak już są, to ich nie szpachlujesz, bo przyjdzie na nie folia a szpachla dodaje masy. Określenie "cegła z silnikiem" odnosi się ogólnie do kategorii modeli o bardzo dużym obciążeniu powierzchni i w żadnym wypadku nie określa poziomu zaj...tości spitfajera. :roll:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.