marcini59 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Bardzo ładnie wykonany pokład, można by go machnąć jakąś lakierobejcą i na to lakierek bezbarwny aby go trochę pociemnić. Czy mogę prosić Kolegę o namiary tego symulatora silnika, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Witaj Marcinie - pokład pokryty jest jak na razie lakierem matowym. Podobno po trzecim razie zrobi się trochę ciemniejszy. Symulator kupiłem w sklepie internetowym CONRAD: https://www.conrad.pl/p/reely-modul-dzwiekowy-silnik-holownika-5-84-v-1555920 Modulator sprawdziłem po podłączeniu do regulatora - działa przyzwoicie. Uwaga - jego zasilanie jest z akumulatora głównego 5-8,4 V (nie 12V !). Ja zastosowałem oddzielne zasilanie z Lipo 2S 7,4V. W zestawie jest schemat podłączenia po polsku. Nie zastosowałem rozgałęziacza typu V z zestawu. Pozdrawiam Ryszard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Część urządzeń pokładowych polutowana. Do wykonania zostało jeszcze sporo. Całe szczęście, że czasu mam w nadmiarze. Do wiosny jeszcze długa droga. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Pokład ściemnieje na słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Witam i dziekuję za zainteresowanie moją relacją. Co do koloru pokładu - też tak mi się wydaje. Przeglądałem zdjęcia innych modeli Hydrografów w sieci i mają dość jasne poklady. W Darłowie była jednostka dla wędkarzy - przerobiona chyba ze starego Hydrografa - też miała dość jasny pokład. Budowa modelu w toku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 A dlaczego nie zastosujesz przetwornicy step down gdzie możesz sobie napięcie dowolnie regulować koszt kilka złotych a może ci się przydadzą inne napięcia.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Dzięki - że też nie pomyślałem o tym rozwiązaniu. Oczywiście że skorzystam z podpowiedzi. W sumie - jak na razie - do zasilania będą potrzebne napięcia do różnych urządzeń: 12V ( napęd główny ,róg mgłowy oraz sygnał ostrzegawczy), 8,4V (symulator dźwięku diesla) oraz 2V (antena radaru). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Symulator dźwięku diesla 5-8,4V . Pasuje 2S. Przetwornice step-up i step- down są w sklepie Botland https://botland.com.pl/14-regulatory-napiecia . Z jednej celi lipola zasila mi odbiornik i serwa w modelu DLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Kaziu - już jedzie do mnie przetwornica. Zasilanie będzie z akumulatora głównego 12V poprzez dwie miniaturowe przetwornice na: symulator dżwięku (8,4V) i antenę radaru (2V), reszta urządzeń to 12V. Będzie OK.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 No to gut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 I słusznie bo energii masz dużo jak i miejsca a dodatkowe akumulatory są chyba zbędne zresztą straty energii na przetwornicach są rzędu kilku procent a wydajność prądowa chińskich ok 3A Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Gotowe są kolejne elementy urządzeń pokładowych Hydrografa: winda ładunkowa i bom ładunkowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zegarmistrz ? ? Piękne części - Twoja robota czy w zestawie były ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zestaw to tylko skorupa kadłuba i nadbudówki. Cała reszta wspaniała robota Seniora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Antoni - podstawą był kadłub i nadbudówka z laminatu oraz bardzo skomny plan jednostki, reszta to własna praca bez wykorzystania super technologii (uwielbiam taką dłubaninę). Dalsze prace są w toku, choc idą bardzo wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Cześć, życzę powodzenia w "dłubaninie", którą sam uwielbiam. Będę śledził postępy, o ile się da. Jak coś zdobędę n.t. Hydrografu - dostarczę. Odchodzę z forum, Antoni.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Antoni - mam nadzieję, że pozostaniemy w kontakcie. Dziekuje z góry za wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 O.K. Dużo zdrowia i jeszcze raz stokrotne dzięki. Najlepszego w 2021 r. A Twój hydrograf postaram się osobiście zobaczyć na wodzie, zobaczymy. Antoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 OK - życzę przede wszystkim zdrowia w tym trudnym czasie. Do zobaczenia - może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Po kilku dniach gotowe są kolejne element wyposażenia pokładowego, które będą zamontowane na nadbudówce i rufie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi