robloz Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Na warsztat trafił zestaw B 17, wycięty ze styroduru przez M. Rokowskiego ( jest już jeden identyczny na forum) Rozpiętość 160cm. Będzie w tym malowaniu. Planuję użyć silniki i regulatory z MJX Buks B3 (2204 1500KV) Nie wiem czy to dobry wybór. Czy starczy ciągu i czy nie lepiej użyć coś z mniejszym Kv. Całość chcę zalaminować cienką tkaniną. W planach chowane podwozie, klapy (trzeba wyciąć ) i otwierany luk bombowy, ale co z tego wyjdzie to się zobaczy. Końcówki skrzydeł demontowane, tak na fotce. cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 O widzę, masz wersję 2.0 Ja nie mam takiego nosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Kadłub był trochę powiększony na średnicy i ten który był w "wycinance" nie bardzo już pasowal to zrobiłem nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 niezły nosek jak chcesz to podeślę Ci pdf z zestawem "naklejek" pod Twój format masz gdzie wydrukować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 8 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Nosek jeszcze do poprawki, bo od spodu jest splaszczony i nie jest okrągły. Naklejki jak najbardziej się przydadzą, mam dostęp do laserówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Marek, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Mam nadzieję że się przydadzą;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Panowie, a jak zamierzacie rowiazac sprawy podwozia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Szczerze powiedziawszy, to jeszcze nie wiem....? Mam gotowe podwozie, po małych przeróbkach powinno udać się dopasować . Co z tego wyjdzie to pokażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zanim zamontujesz pokaż co i jak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 poszukaj na forum: kilak lat temu Radek zbudował b17 ale troche wiekszą troche mu pomagałem (pianki, malowanie etc) jutyro do neigo dzwonkne czy ma zdjecia bo z watku wiem ze czesc znikła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Znalazłem relację. Fotki ( są trzy z malowania i filmik z oblotu - super wygląda) by się przydały a zwłaszcza zamieszczony schemat połączeń . Kolega chyba już nieaktywny na forum, to pomoc się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Pytanko za 100 punktów: W celu wzmocnienia powierzchni pokryć cienkim laminatem czy japonką 2-3 razy na ezecote ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 EZECOTE EZECOTE średnio siada na epp - o ile dobrze pamiętam - bo robiłem jakąś próbkę cienkiego laminatu i... po wyschnięciu spadł jak już to rozcieńczony alkoholem klej polimerowy a nie wiem czy Ci pisałem: genialnie pracuje lekka szpachla akrylowa rozrobiona z takim własnie rozrzedzonym zajzajerem : dobrze się szlifuje i jest elastyczne:) jakbyś potem na to jeszcze walnął japonkę - to będzie miał dupcię niemowlaka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Marek, nie wiem czy pamiętasz ? ale całość to styrodur, z epp nie było by problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 ups.. racja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Trochę się pobawiłem z podwoziem. Miałem gotowe, ale w B 17 kąt otwarcia nie jest 90 st ,więc zrobiłem nowe. Wymaga jeszcze dopracowania,ale działa jak powinno. Do napędu użyję serw MG 995, które ze względu na duże luzy (już fabryczne) do niczego innego się nie nadają. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Wymyśliłem sobie taki układ zasilania. Być może dojdzie jeszcze serwo chowania tylnego podwozia. Może jeszcze będzie podział silników na wew. i skrajne (np. symulacja awarii). Jakieś sugestie, poprawki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Ciekawe. Z regulatora S1 zasilanie do odbiornika a potem do serw. Z regulatora S4 zasilanie reszty. W teorii powinno działać. Jakieś różnicowanie obrotów silników będziesz robił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zrobiłem tak, bo serwa podwoziowe są spore i chciałem ograniczyć prąd płynący przez odb. Oczywiście w zasilaniu serw mogę pominąć odbiornik, a jego samego zasilić z oddzielnego pakietu + bec. Tak teraz myślę, czy to nie będzie lepiej? W różnicowanie chyba się nie będę bawił, chociaż to się okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi