robas69 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Cześć, tak jak na filmie to zrobić: smarowanie_1/smarowanie_2/złączenie/rozerwanie/5 minut/sklejenie?
RMa Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 4 godziny temu, robas69 napisał: tak jak na filmie to zrobić: smarowanie_1/smarowanie_2/złączenie/rozerwanie/5 minut/sklejenie? Dokładnie tak
robas69 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Dziękuję. Teraz tylko kupić PORa na takiej prowincji modelarskiej jak Poznań. Zostaje sklep dla plastyków.
TomTech Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 5 godzin temu, robas69 napisał: Dziękuję. Teraz tylko kupić PORa na takiej prowincji modelarskiej jak Poznań. Zostaje sklep dla plastyków. Zobacz tutaj Sklep Papierniczy Lidia Nowak ul. Kórnicka 30 61-141 Poznań
robas69 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Dziękuję Ci serdecznie. Kupiłem na 23 lutego u Matejki-). Sklep dla plastyków. 1
robas69 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Cześć, jak wyważanie swoje Lentusy. Ja w moim mam Emaxa 2826/05 i aku SLS 3s 3450 30 C o masie 190 g i w kadlubie na pierwszej poprzeczce muszę mieć 35 g ołowiu. Regulator Dualsky 65 A Lite o masie 60 g.
Ares Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 1 godzinę temu, robas69 napisał: muszę mieć 35 g ołowiu. Może jeszcze popchnij pakiet i regiel do przodu? Choć w sumie 35g na taki model to tyle co nic.
robas69 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Da się przesunąć aku do pierwszej poprzeczki. Muszę go wtedy solidniej mocować bo przestaje leżeć na wzdłużnej belce z laminatu w kadlubie, a leży w części na konektorach silnik/regulator. Jutro zobaczę co to da.
robas69 Opublikowano Czwartek o 19:17 Opublikowano Czwartek o 19:17 Przesunąłem maksymalnie do przodu akumulator. W jednym miejscu jest na rzepie, a w drugim na pasku z rzepem. Teraz jest ok. 3
robas69 Opublikowano Piątek o 20:47 Opublikowano Piątek o 20:47 Dziś zrobiłem próbę czasu pracy silnika. Na połowie gazu, gdzie kadłub wyrywa z rąk silnik chodził 3:45. Silnik I regulator po tym ciepły, natomiast aku gorący. Nawet odkleił się rzep MPX od kadłuba mocujący akumulator. To były oczywiście warunki ekstramalne, które nie wystąpią w faktycznym locie motoszybowca.
Rekomendowane odpowiedzi