pjk11 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Witam Czy ktos moze pomoc mi zaprogramowac ten regulator: Kupiłem go od kolegi z forum razem z silnikiem: Wszystko było OK, ale zachciało mi sie zaprogramować zakres gazu i go rozprogramowałem. Teraz wkreca sie na obroty w 20s, cos jak starujący smiglowiec. Na zagranicznych forach piszą że potrzebna jest karta programujaca. Ale może da sie to zrobić z drąga? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Może to pomoże: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ewentualnie tu:https://hobbyking.com/en_us/hobbyking-yep-18a-2-4s-sbec-brushless-speed-controller.html zakładka Manuals/Files i są tam instrukcje, z tym, że francuska ma najfajniej pokazane programowanie (ale jest po francusku ). Zawsze jednak można się wspomóc tłumaczem, albo wczytać się w angielską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 No właśnie dlatego potrzebuje pomocy psychiatrycznej, bo wszystkie te opcje, włącznie z tłumaczeniem z francuskiego przerobiłem i NULL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie zauważyłem ale w tej francuskiej jest też angielska na końcu. Ale z tego filmu chyba powinieneś ogarnąć . Bo w sumie pokazuje to co jest w instrukcji. Spróbowałbym wyłączyć Governor Mode na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Weź lepiej od razu szukaj karty (kup, pożycz...). Programowanie zajmie Ci wtedy 2 min. Też próbowałem z radia ogarnąć Yepa ale faktycznie jeszcze trochę i też bym pewno szukał psychiatry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ale udało się? Tzn zaprogramować z radia albo znaleźć psychiatre? Bo w dobie covida może być ciężko z tym drugim :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Skąd. Dlatego piszę abyś szukał karty. Szkoda czasu i zdrowia. A tak przy okazji to ja bardzo sobie chwalę te regulatory, mam ich kilka największy 100A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Kurcze, szkoda ze tak daleko mieszkamy bo mam ta karte w domu... . Zwojowales cos? Czytalem ten przeklad na francuski. Moglbym Ci napisac jak ja to rozumiem jak nie dasz rady, chociaz fakt, ze to jest jasno i niejasno napisane. Tak czy inaczej najpierw musisz dobrze skonfigurowac basic setup, zeby moc zmieniac inne parametry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modevil Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Ten regulator chyba u mnie kupowałeś ? Szkoda że nie pomyśleliśmy o karcie programującej to bym ją dołożył za dopłatą. Karta jest dostępna na hobbykingu, z przesyłką wychodzi jakieś 7-8 euro https://hobbyking.com/en_us/yep-esc-programming-card.html Kartę opłaca się mieć, bo regulatory YEP są świetne - mam rozmiary od 18A do 80A. Wbudowany BEC daje radę, chociaż przy dużych modelach montuję zewnętrzny BEC, też YEP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 7 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Udalo sie. Po takim czasie znowu mnie wzieło i zrobilem. Nie wiem do konca jeszcze o co chodzi, ale tu jest klucz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi