pjk11 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Witam Czy ktos moze pomoc mi zaprogramowac ten regulator: Kupiłem go od kolegi z forum razem z silnikiem: Wszystko było OK, ale zachciało mi sie zaprogramować zakres gazu i go rozprogramowałem. Teraz wkreca sie na obroty w 20s, cos jak starujący smiglowiec. Na zagranicznych forach piszą że potrzebna jest karta programujaca. Ale może da sie to zrobić z drąga? Pozdrawiam
czarobest Opublikowano 16 Stycznia 2021 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ewentualnie tu:https://hobbyking.com/en_us/hobbyking-yep-18a-2-4s-sbec-brushless-speed-controller.html zakładka Manuals/Files i są tam instrukcje, z tym, że francuska ma najfajniej pokazane programowanie (ale jest po francusku ). Zawsze jednak można się wspomóc tłumaczem, albo wczytać się w angielską.
pjk11 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2021 No właśnie dlatego potrzebuje pomocy psychiatrycznej, bo wszystkie te opcje, włącznie z tłumaczeniem z francuskiego przerobiłem i NULL.
czarobest Opublikowano 16 Stycznia 2021 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie zauważyłem ale w tej francuskiej jest też angielska na końcu. Ale z tego filmu chyba powinieneś ogarnąć . Bo w sumie pokazuje to co jest w instrukcji. Spróbowałbym wyłączyć Governor Mode na początku.
Elvis Opublikowano 16 Stycznia 2021 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Weź lepiej od razu szukaj karty (kup, pożycz...). Programowanie zajmie Ci wtedy 2 min. Też próbowałem z radia ogarnąć Yepa ale faktycznie jeszcze trochę i też bym pewno szukał psychiatry ?
pjk11 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ale udało się? Tzn zaprogramować z radia albo znaleźć psychiatre? Bo w dobie covida może być ciężko z tym drugim :-).
Elvis Opublikowano 16 Stycznia 2021 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Skąd. Dlatego piszę abyś szukał karty. Szkoda czasu i zdrowia. A tak przy okazji to ja bardzo sobie chwalę te regulatory, mam ich kilka największy 100A.
wojtek-a Opublikowano 16 Stycznia 2021 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Kurcze, szkoda ze tak daleko mieszkamy bo mam ta karte w domu... . Zwojowales cos? Czytalem ten przeklad na francuski. Moglbym Ci napisac jak ja to rozumiem jak nie dasz rady, chociaz fakt, ze to jest jasno i niejasno napisane. Tak czy inaczej najpierw musisz dobrze skonfigurowac basic setup, zeby moc zmieniac inne parametry...
modevil Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Ten regulator chyba u mnie kupowałeś ? Szkoda że nie pomyśleliśmy o karcie programującej to bym ją dołożył za dopłatą. Karta jest dostępna na hobbykingu, z przesyłką wychodzi jakieś 7-8 euro https://hobbyking.com/en_us/yep-esc-programming-card.html Kartę opłaca się mieć, bo regulatory YEP są świetne - mam rozmiary od 18A do 80A. Wbudowany BEC daje radę, chociaż przy dużych modelach montuję zewnętrzny BEC, też YEP.
pjk11 Opublikowano 7 Lutego Autor Opublikowano 7 Lutego Udalo sie. Po takim czasie znowu mnie wzieło i zrobilem. Nie wiem do konca jeszcze o co chodzi, ale tu jest klucz:
Rekomendowane odpowiedzi