meloow Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 jak tylko przyjdzie pora na ulotnienie tego modelu to napewno będzie to uwiecznione na filmie aby w razie niepowodzenia mieć jakiś materiał do analizy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 meloow, ja już drugi wózek robię a ty pierwszego jeszcze nie oblatałeś :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 meloow widzę że ładny kaszelek ktoś tu ma, za duzo papierosków a motolotnia ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 ja też nie mogę rzucić , bo ......... nigdy nie paliełm i nie mam zamiaru, jakoś mnie to nie wzięło czy o zawodówka ,czy praca, a nawet wojsko i tak sobie żyje bez tego nałogu, ale wam koledzy życzę noworocznego postawowienia które będzie bezterminowe. Cytat z tematu Kącik e-palacza. Wiec to raczej zwyczajny kaszel Model super oby też tak poleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Panie meloow, co z tą motolotnią :?: Bo plany kupiłem rok temu i dalej nie wiem czy budować ten model czy nie Ewentualnie może być odsprzedał swoją konstrukcję :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 a więc tak w zeszłym tygodniu był pierwszy próby start motolotni i tak po mimo że koła 90 nie dała rady wystartować sama z trawiastego lotniska (dość duża trawa) , ale kolega Cali uznał że jest w stanie wyrzucić model z ręki i tak się też stało. W pierwszej chwili myślę sobie ONA LECI , tylko gdzie ?! prawdopodobnie miałem za duże kąty płata (albo za dyżu stres), model zaczął lecieć i był już na ok. 3-4m ale za bardzo chciał do góry, a przy małej początkowej prędkości jeszcze bardziej spowolniło model , nie pomogło oddane wysokości , model zwalił się na jedną stronę szybka kontra jakieś tam wyprowadzenie i (lekka) gleba tzn. lądowanie na plecach. Straty: Urwane przednie koło (urwana śruba mocująca) zerwane 4 linki na 16 uważam że jest duża ba nawet bardzo duża szansa że "to" poleci może w przyszły weekend model naprawiony dziś miał być kolejny test ale dzeszczowa pogoda na to nie pozwoliła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 No to super. To ja poproszę jakiś filmik z kolejnych prób startów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Chyba się nie dowiemy co z motolotnią :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Chyba się nie dowiemy co z motolotnią :cry: Melloow się usunął, mimo to czekamy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 może warto mu napomnieć o projekcie na rcclub ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 może i warto, ja tam nie mam konta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=16&t=654 , nie trzeba mieć konta zeby przeczytać o dalszych losach tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.