Taad Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Witam Poszukuję wkładki z planami samolotu PZL-26, jaką zamieszczono w "Modelarzu" 10/2000 r. Mam już numer 10/2000 oraz 11/2000. Do kompletu potrzebuję jeszcze nr 12/2000...no i samej wkładki. Czy ktoś ją a posiada ? Skłonny byłby odsprzedać lub odsprzedać chociaż jej kopię elektroniczną, pozostawiając sobie oryginał ? Z tego co czytałem, te interesujące mnie numery miał ertman_176, ale jego aktywność na forum ustała. Czy jest możliwość nawiązania z nim kontaktu ? pozdrawiam Taad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Witaj. Mówisz i masz...? PZL-26 opis (Schier).pdf PZL-26 rysunek 1.pdf PZL-26 rysunek 2.pdf Do kompletu mogłaby Ci się przydać też taka książka: https://allegro.pl/listing?string=challenge sukces rwd&bmatch=cl-dict210105-ctx-uni-1-1-0129 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taad Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Noooo, nie. Jesteś WSPANIAŁY. Od ręki, na dodatek od razu gotowe, zeskanowane. W jaki sposób mógłbym się odwdzięczyć ? Pisz proszę od razu bowiem, jak ujęto to słowami króla Kazimierza w " Potopie" - "żadna zasługa nie powinna być pominięta". Od dłuższego już czasu nękam wydawnictwo "Modelarz" w tej sprawie, proponując im odkupienie starego numeru/ jego ksero/ skanu elektronicznego. I - cisza. Zapewniają... Czy oni nie mają własnego archiwum ? Tu ledwo zasiadłem do PC i - bęc ! jest. pozdrawiam, Taad Szczecin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 16 godzin temu, Taad napisał: W jaki sposób mógłbym się odwdzięczyć ? Twoja radość już jest wystarczającą dla mnie nagrodą...? Obejrzenie fotek dzieła, na podstawie tych rysunków powstałego spowoduje, że poczuję się w dwójnasób nagrodzony.? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Witaj jest jeszcze książka Pana Wiesława Schiera. W jakiej skali planujesz budowę modelu. Pozdrawiam Włodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Aktualnie na podstawie równieżtej ksiązki rysuje się PZL-26 rozp 3mm. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Witam Dzisiaj oblatałem swoją PZL-26 tak zachęcam do budowy tego samolotu bo lata bajka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Bajka model i bajka lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Dzięki zapraszam polatasz i pomacasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Gratuluje oblotu, jaka rozpiętość i waga modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 45 minut temu, wlodeklis napisał: Gratuluje oblotu, jaka rozpiętość i waga modelu? 2180 mm 7000g mvvs 30 18x10 6400 obr/min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Paweł, gratuluję. Super model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Pięknie lata. Czy były jakieś modyfikacje ? - większe usterzenie ... profile ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZDENEK Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 W dniu 11.02.2021 o 15:15, Taad napisał: Noooo, nie. Jesteś WSPANIAŁY. Od ręki, na dodatek od razu gotowe, zeskanowane. W jaki sposób mógłbym się odwdzięczyć ? Pisz proszę od razu bowiem, jak ujęto to słowami króla Kazimierza w " Potopie" - "żadna zasługa nie powinna być pominięta". Od dłuższego już czasu nękam wydawnictwo "Modelarz" w tej sprawie, proponując im odkupienie starego numeru/ jego ksero/ skanu elektronicznego. I - cisza. Zapewniają... Czy oni nie mają własnego archiwum ? Tu ledwo zasiadłem do PC i - bęc ! jest. pozdrawiam, Taad Szczecin Rob Mc Fly , także uważam, że jesteś wspaniały, mi także pomogłeś zamieszczając te linki. Poniżej dodaję pracę (przeróbka) mego autorstwa na poprawę humoru: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi