qba Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Przeglądając chińskie allegro natrafiłem na szlifierkę kątową do której pasują akumulatory z makity (18V). Kątówka kupiona z celem lekkich prac na szybko, gdzie się da ma zastąpić brzeszczot. Po 4 dniach przyszło takie cos: Cena jak dobry brzeszczot - 120 pln, wstępne testy wykazują przydatność, dam znać jak rozładuje przynajmniej jeden akumulator. Ogólne wrażenie jest dobre, silnik BLC, bardzo miękki start, cicha praca, dwie prędkości obrotowe do wyboru, jakość plastiku nawet nawet, do środka się nie dostałem bo akurat imbusy gdzieś wyszyły z garażu. Z minusów nie da się postawić w pionie, ale powiem szczerze że to nawet plus, bo kilka tarcz zniszczyłem w taki sposób w szlifierce makity która dało się postawić na baterii ale też łatwo było przewrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Powiem Wam że popracowałem tą szlifierką trochę i niczym dla mnie nie odbiega od małej makity, do lekkich prac warto takie coś zakupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Kuba , a jaka srednica tarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 a juz myślałem że na 98 mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 11 minut temu, d9Jacek napisał: a juz myślałem że na 98 mm? Ja wole zawsze, 125 bo mam dużo """mięcha "" jej za nim wyrobi do 98 to już trzeba wymieniać na nową tarczę . Robota stoi, na kilka sekund . Brałbym na 125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Artur, muszę miec małą szlifierkę kątową na tarczę 98 mm bo inna nie podejdę, były ale nie ma i takiej szukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Przecież to tylko kwestia zdobycia odpowiednio małej osłony tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 15 minut temu, qpa napisał: kwestia zdobycia odpowiednio małej osłony tarczy. nie tylko, tarcze i osłony są , nie ma ( a były ) małych szlifierek, po prostu nie wlezę pod tylne podszybie dużą szlifierką kątową, a nie mam przecinarki plazmowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Artur, muszę miec małą szlifierkę kątową na tarczę 98 mm bo inna nie podejdę, były ale nie ma i takiej szukamU mnie w robicie elektrycy używają takiej małej makity na małe akumulatorki do cięcia tras kablowych w trudnych miejscach. Fi ma chyba nawet mniej niz te 98mm. Jak chcesz mogę się dowiedzieć o konkret. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 2 minuty temu, mihu napisał: Jak chcesz mogę się dowiedzieć o konkre Super, byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 8 godzin temu, d9Jacek napisał: Artur, muszę miec małą szlifierkę kątową na tarczę 98 mm bo inna nie podejdę, były ale nie ma i takiej szukam Są na jeszcze mniejsze tarcze 76mm ale cena nie ta... https://allegro.pl/oferta/szlifierka-katowa-gws-12v-76-bosch-2x2-0ah-9031627946 Z jednym akumulatorem taniej https://allegro.pl/oferta/szlifierka-katowa-bosch-gws-12v-76-miara-3m-bosch-9473073829 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 2 minuty temu, samolocik napisał: ale cena nie ta. tak, za te pieniądze kupię przecinarke plazmową i jeszcze mi zastanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Dokladnie, zawsze jest pytanie czy ma się na tyle kasy lub chce ją inwestować. Ewentualnie, czy zakup urządzenia i wykonanie nim pracy będzie tańsze niż wezwanie "fachowca" który zrobi robotę. Wielokrotnie dla mnie było taniej zakupić narzędzia i podszkolić się niż wzywać fachowca; a narzędzia mam do dzisiaj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 11 minut temu, samolocik napisał: Wielokrotnie dla mnie było taniej zakupić narzędzia i podszkolić się niż wzywać fachowca........ i to jest oczywista oczywistośc, po " fachowcu" najczęsciej trzeba poprawiać ale mając do wyboru "plazmę" i tę przecinarke Boscha ( do tej roboty która robie ), to wybiorę plazmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Tobie Jacek bardziej potrzeba szlifierki pneumatycznej niż klasycznej kątówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Możesz wrzucić link. Nie mogę jej znaleźć, za dużo tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 1 godzinę temu, qpa napisał: Tobie Jacek bardziej potrzeba szlifierki pneumatycznej niż klasycznej kątówki. Może taka byłaby w sam raz: https://www.lidl-sklep.pl/p/parkside-pneumatyczna-szlifierka-prosta-pdss-16-a1-z-zestawem-akcesoriow-lub-szlifierka-katowa-pdts-6-3-b3/p100317739 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 1 godzinę temu, qpa napisał: klasycznej kątówki. Kuba, tylne podszybie w R8...pomiędzy nim a płytą oparcia tylnego siedzenia jest ~~ 150 mm w najszerszym miejscu czyli posrodku, muszę to wyciąc aby wstawic nowy , dorobiobny z blachy element.Nie jest problemem wspawanie migomatem jak i wczesniejsze umocowanie tego panelu magnesami...Problemem jest wycięcie tego g.....a.Nie chcę robić rzeżby z żywicy bo to jest dość istotny element konstrukcji samonośnego nadwozia. wyjdzie na to ,że wytnę ręcznie brzeszczotem bimetalem.. szlifierka pnematyczna dobra rzecz , tylko mój kompresor ma za mała wydajnośc- malować niskocisnieniowymi pistoletami można, piaskowanie tez jakoś idzie ale z narzędziami to już kicha 5 minut temu, Rob Mc Fly napisał: Może taka byłaby w sam raz: https://www.lidl-sklep.pl/p/parkside-pneumatyczna-szlifierka-prosta-pdss-16-a1-z-zestawem-akcesoriow-lub-szlifierka-katowa-pdts-6-3-b3/p100317739 Robert, dzieki serdeczne , ta byłaby super, abym jeszcze tylko wiedział jakie ma zapotrzebowanie l powietrza na minutę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Jacku załóż temat w HP, będziemy dywagować o 4 kółkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi