Michal4x4 Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Dobry wieczór, Ostatnie 2 części modelu: "daszek" na skrzydłowy zbiornik paliwa i kołpaczek. Z tym ostatnim jak zwykle jest trochę zachodu bo mało miejsca na dostęp do śruby mocującej, piasta jak zwykle wymaga korekty etc. Ale może jakoś do jutra będzie. Natomiast od 2 dni walczę z kalkomanią - bąble na (nomem omen !) literze "K" nie chcą zejść ale jeszcze próbuję - ten papier na kalki jest jednak okropny w porównaniu z tymi modelarskimi kalkami - ale trudno kupiłemto trzeba to jakoś zużyć. Cdn. Pzdr, M 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Michal4x4 Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Dobry wieczór, No to już raczej koniec. Zmontowane wszystkie elementy, stery połączone etc. tylko jeszcze lakier pójdzie na płaty, elektrykę trzeba poregulować i jak pogoda będzie to w górę! :). pzdr, m 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Wygląda jakby dopiero co wyjechał z salonu, nie ma się do czego przyczepić, no może do tego, że jest zbyt czysty ? Mówiłeś, że będziesz miał teraz przerwe w budowaniu, ale czy na pewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Dobry wieczor, Taką małą letnią przerwę letnią na rysowanie planów modeli mam w planie, zobaczymy jak to wyjdzie. Ale na lato - jeśli przyjdzie - mam plan taki żeby latać ile tylko się da, bo praktyki ciągle mam mało. A propos, dziś, korzystając z okna pogodowego, ulotniłem RWD - nie mam filmu- bo nikogo pod ręką nie było - ale kurczę, to był moj najłatwieszy pierwszy lot w życiu, modelik latał sam, prawie nie było konieczności trymowania; nawet jak poleciałem trochę wyżej i wiatr trochę nim pomiatał, stabilizował się sam i lekkie dodanie gazu załatwiło sprawę. Ci Panowie z RWD to kurczę klasa! Mam nadzieję że nie zapeszę. Krótko jeszcze: Waga do lotu - ok 120g Kąt natarcia płata ok 2 st Zaklinowanie stat poz na 0 st. Ten chiński odbiorniczek o kt pisałem ( z wbudowanym esc 7A) - na razie działa jak malina. To tyle na razie, jak dożyję ja i model do okoliczności filmowych to filmik tu będzie oczywista. Pzdr. M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Brawo !!! Gratulacje za udane ulotnienie tego malutkiego, uroczego modelu .... czekam na filmik ale już bardzo się cieszę, że kolejny RWD-4 wzniósł się w powietrze. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Dobry wieczór, Drogą perswazji i błagania (bądź odwrotnie) udało mi się zorganizować sesję wideo - moja mama miała pierwszy raz w życiu zadanie filmowania poruszającego się celu. Pierwsze dzieło raczej nie nadaje się do podziwiania ale mam nadzieję ujdzie jako"dowód", że "erwudziak" lata:) W samolociku zmieniłem silnik (na taki sam typ ale bez wystającego z tyłu silnika wału, który "kłuł" baterię) i włożyłem trochę cięższą baterię, ale rezultat wcale nie jest jakiś super; jakby trochę mniej mocy ( może przez ten nowy silnik albo większy ciężar) i będę musiał popracować nad lotami. Chyba też zmienię "lotnisko" bo na łączce jednak włos (rzadki) mi się jeży na myśl o spotkaniu z blokami Będę działał dalej, a potem czas na ulotnienie Żubra:) pzdr, m 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 3 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Tego jeszcze nikt nie widział ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aimeiz Opublikowano 3 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Ładny. A gdzie dokładnie był ten lot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 3 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Nie mam pojęcia zdjęcie dopiero wypłynego w internetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 3 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 W tle startuje chyba jakiś Francuz albo Włoch - pierwsza literka rej to chyba I lub F, słabo widzę; zdjątko super, dzięki Patryk!;) M Pzdr, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Zdjęcie wykonane w trakcie lotu okrężnego podczas Challenge 1930 roku. Przed naszymi RWD-kami stoi: DH-60 G Moth G-AAXG nr. "K5", pilot A.S.Butler. Samolot wycofany w trakcie lotu okrężnego. / Brytyjczyk Butler był znany z lotu na trasie Londyn-Kapsztad/ W tle samolot niemieckiej ekipy BFW M.23c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Matejko Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Piękny model ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi