daras Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Mam problem z aparaturą Tandem X20. Otóż zostawiłem na noc do ładowania i rano już jej nie włączyłem. Komputer widzi w ethos suite można fleszować ale ekran cały czas czarny. Nie wiem czy to poważna sprawa i czy warto naprawiać?
dariuszj Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Zacznij może od najprostszych rzeczy czyli w kolejności: 1. wyjmij akumulator 2. wyjmij kartę SD 3. wgraj bootloader 4. wgraj ponownie firmware 1
daras Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Aparatura już działa. Chciałem ją wysłać do 77Hobby aby naprawili, więc do nich napisałem i przedstawiłem problem. Pan Michał odpisał zadając kilka pytań, po czym poprosił o kontakt. Gdy zatelefonowałem poprowadził mnie za rękę, podesłał jakiś plik który zainstalowałem i aparatura ruszyła. Zatem chciałem bardzo podziękować Panu Michałowi za pomoc, bo przecież mógł nie pomagać bezinteresownie kazać przysłać aparaturę i sobie zarobić. Są jeszcze życzliwi ludzie wśród nas i to mnie utwierdza że trzeba pomagać jeśli można pomóc. 3
daras Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Prześladuje mnie jakiś pech jak uruchomiłem system to padły mi gimbale i potencjometry, nie ma też dźwięku. Przełączniki trójpozycyjne działają, nie mogę tylko skalibrować gimbali i potencjometrów. Wszystkie wartości w ADC inspektor są maksymalne. No i jeszcze wartość bateri systemowej pokazuje 6,6V. Pokazuje też błąd karty pamięci.
Jerzy_R Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Ale na zrzucie z ekranu to nie jest Twój system/radio (fizyczne) tylko pokazujesz symulator radia. Naciśnij raz drugi >OK<, skonfiguruj "jakiś" model. Przy następnym uruchomieniu możesz dostać taki ekran
daras Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia No i oczywiście mam taki ekran ale w dalszym ciągu nic to nie zmienia, bo drążki i potencjometry nie działają i nie można skalibrować a wartości ADC są maksymalne.
Jerzy_R Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Nie są maksymalne. Zauważyłem natomiast, że używając Frsky Suite v. 2.0.0 symulator potrafi się zawiesić (zamrozić?) nie ma znaczenia, którą wersję firmware wybiorę Pozostaje tylko wystartować symka na nowo, by po nastu sekundach było to samo. Poniżej zamrożony ekran i widać różnicę w położeniu miksera i drążka (rewersu nie ma ) Trzeba będzie wrócić do Suite 1.7.0 (1.7.1). Tam tego problemu nie było...
daras Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia To jest zdjęcie aparatury zrobione telefonem.
Jerzy_R Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia 51 minut temu, daras napisał: To jest zdjęcie aparatury zrobione telefonem. Jak widać mało domyślny jestem... Ale i tak nie są to wartości maksymalne.
daras Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia W sumie nawet nie o to chodzi czy da maksymalne, ale takie są i nawet jak wyrzucę plik bin. to nic się nie zmienia.
Rekomendowane odpowiedzi