Depesz Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Cześć. Jakiej pojemności używacie zbiorników do tej wielkości silnika? Jakie ma zużycie paliwa silnik 55, latanie makietą, nie akrobacja 3D? Moje pytania wynikają z faktu, że to mój pierwszy sinik 55cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Do modelu makietowego Fokker E gdzie będzie siedział co prawda 60cc mam zbiornik chyba 900 i 1000cc. W Nieuport 11 gdzie siedzi DLE 30 zbiornik zmieniłem na 600cc i nie wiem czy spokojnie wylatałbym 20 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Dobre pytanie. W zeszłym roku skasowałem model bo mi paliwa zabrakło , w modelu był nowy silnik DLE-55 , model niby 3D ale nie było ostro bo latałem na nieznanej miejscówce. Ogólnie model latał 9 min na 500ml benzyny i zdechł z braku paliwa, model został odbudowany ale nie oblatany, ale już był uruchomiony i w zbiorniku było mało paliwa powiedzmy ćwierć , postał na ziemi chwilę popyrkał , kilka przygazówek i wpieprzył te ćwierć zbiornika, tak że benzynę żre jak świnia. Miałem rcgf 55 z HK , który bardzo oszczędnie się z paliwem obchodził po 10-12min ostrego hajcowania jeszcze zostawało paliwa na kilka podejść, w razie potrzeby nieudanego lądowania. Mam też nowy model z silnikiem składakiem , częściami mnie forumowi koledzy obdarowali trochę DLE trochę DLA trochę Rcgf , poskładałem to do kupy i chodzi jak laleczka , i również 12 min lotu nie jest problemem mimo pałowania silnika. Zbiorników używam 500ml , ale temu łakomemu oryginalnemu DLE-55 i 800ml by nie zaszkodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 To jeszcze jedno. Czy stosujecie dodatkowy filtr paliwa, czy wystarczy filcowy smok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Nie stosujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Mam 700ml i styka na 15 min latania, można powiedzieć że z tajmerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi