Grzechu RC Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Witam w kolejnym cyklu o maszynach z problemami. Ballada głosi, że Rolada nie lata. Kogo się nie pytałem, potwierdził tą obiegową opinię. Jednocześnie wielu żywiło nadzieje na ulotnienie tego wspaniałego historycznego samolotu. Z opisu konstrukcji wynika , że oryginał też miał problemy z lataniem. Drążąc temat wpadło mi w oko to zdjęcie:
robertus Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 P-11c też podobno się nie wyważa w piance. Buduj, buduj.
Grzechu RC Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2021 Ciekawostka! Dlaczego ostatni samolot ma inne usterzenie ogonowe? Okazuje się , że ostatnie egzemplarze były produkowane we Wrocławiu. W fabryce Linke -Hofmana (tego od lokomotyw i R1). Tam to fachowcy powiększyli mu usterzenie ogonowe. Ten fakt tchnął we mnie nadzieję. Dzięki doświadczeniu z Flohem , Lokomotywą i ostatnim Armadillo, postanowiłem podjąć rękawicę. Podumałem, ciachnąłem pianki ale wykonanie praktyczne oddałem Piotrkowi. Będzie to swoisty test mojego warsztatu. Takie coś wysłałem w paczce a czy spełni pokładane nadzieje? Zobaczmy... Oddaję głos koledze?
piotrb Opublikowano 18 Listopada 2021 Opublikowano 18 Listopada 2021 Witam Model został oblatany i muszę przyznać, że lata super:) Test bojowy w Bierutowie 1
Rekomendowane odpowiedzi