kaczma2 Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Część pokładu wyżej położona, zrobiona. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Oglądam i podziwiam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Lepiej gdyby było więcej relacji z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Stan na czwartek. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Cały pokład. Na to położę szpachlówkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 23 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Pokład wyszpachlowany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 29 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Taka sobie układanka. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 No no i ukazał się w całej okazałości..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Teraz to wiemy co budujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Trwa szpachlowanie i szlifowanie. Długo. Szpachlówkę rozrabiam po małej porcji. Szybko twardnieje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Kadłub pomalowany podkładową ale jeszcze do poprawki i przyklejona odbojnica. Jeszcze będzie specjalna na dziobie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śledzik Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Dzień Dobry Czytam Twoją relację i oglądam zdjęcia i jestem pod dużym wrażeniem. Zaciekawił mnie temat żywicy. Czy do laminowania używać żywicy poliestrowej, czy też epoksydowej? Czy Epidian musi mieć koniecznie utwardzacz PAC, czy może to być Z1? Jeżeli PAC, to czy może to być PAC 100? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Z epidianów stosuje się Epidian 53 z utw. Z-1. Takie zestawy można kupić w sklepach modelarskich, internetowych. Ostatnio stosowałem LR 285 bo nie śmierdzi ale nie jestem zadowolony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śledzik Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Dziękuję za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Odbojnica na dziobie zrobiona. Nie miałem takiego węża czarnego więc zrobiłem z węża od podlewania fi 15 zewn. Na pozostałą część mam wąż czarny fi 10 zewn. Przyklejony będzie po malowaniu. Ten żółty. Były takie malowania. Może lepszy szary. Też były takie malowania. W tej serii holowników były różne malowania. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Na kadłubie, pokład, burty, nadburcie pomalowane. Sterówka, skomplikowana. Zamiast szybek będzie naklejona czarna folia. Zastanawiam się jaka lepsza. Błyszcząca czy matowa. Jak uważacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMa Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Dobra robota, śledzę temat od początku i model robi wrażenie. Co do folii osobiście szedłbym w mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Takie moje papranko. Sterówka zrobiona. I napęd, z błędem. Nie chodzi o śrubę, będzie nowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 W kolorkach. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Napęd po poprawce. Napęd w modelu nie będzie miał 360 stopni obrotu tylko 90 z plusem. Wsteczny będzie następował przez zmianę kierunku obrotów śruby.Zastanawiam się, mam pytanie. Czy kształt łopat śruby jak na załączonym zdjęciu będzie dobrze pracował na wstecznym. Czy może lepszy będzie ten kształt łopat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi