ziga Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Witam jak w temacie poszukuję pomocnej dłoni a mianowicie wyrysowania planów M28 w skali 1:10 a ja postaram się wykonać bo jakoś nie widzę żadnego entuzjazmu modelarzy do wykonania tego bardzo ciekawego modelu, jakoś nie ma powodzenia w wykonaniu? Jest to Bryza Bis wykonana z kompozytu jako wskaźnik wiatru do ogródka nielatający !!! Posiadam plany ale samolotu, na którym się wzorowałem a nie modelu 4
rosik Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Też byłbym zainteresowany. Ps. Samolot ładny a model śliczny.
Andrzej Klos Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 8 godzin temu, ziga napisał: Witam jak w temacie poszukuję pomocnej dłoni a mianowicie wyrysowania planów M28 w skali 1:10 a ja postaram się wykonać bo jakoś nie widzę żadnego entuzjazmu modelarzy do wykonania tego bardzo ciekawego modelu, jakoś nie ma powodzenia w wykonaniu? Jest to Bryza Bis wykonana z kompozytu jako wskaźnik wiatru do ogródka nielatający !!! Posiadam plany ale samolotu, na którym się wzorowałem a nie modelu Co za wspanialy model! Az szkoda go na slup wystawic! Tez mam go w planach do zrobienia jako latajacy ale szybowiec PSS. Co masz na mysli aby rozrysowac ten model w skali?
ziga Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Mój zamysł to jest aby ktoś z grona modelarzy pomógł mi opracować np, wręgi wewnętrzne do kadłuba ja już mam prawie gotowy kadłub pod formę laminatową w skali1:10 mam w nim posadowione skrzydło główne z profilem Y clark wypuszczone z kadłuba ok 1 cm za obrys i mam zamiar posadowić na ogonie poziomy jakiś symetryczny Naca, potrzebuję dalszej porady odnośnie wykonania sterowania np. sterami kierunku i wysokości. Posiadam fabryczne rysunki w autocadzie 1:1 ale sam nie dam rady dalej potrzebuję kogoś co robi makiety i ma pomysł jak to zrobić ale nie ma czasu aby go wykonać ja natomiast mam czas i troszkę kasy
d9Jacek Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Mam plany modelarskie samolotu Grumman OV-1 Mohawk, podobny układ, bardzo dokładnie narysowane, mogą posłużyc jako koncepcyjna baza
szirokez Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Jeśli link okaże się pomocny to zostawiam: https://drawingdatabase.com/antonov-an-28/
ziga Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2021 10 godzin temu, szirokez napisał: Jeśli link okaże się pomocny to zostawiam: https://drawingdatabase.com/antonov-an-28/ Bardzo dziękuję za oddany głos ale te rysunki mam w oryginale z radzieckiego czasopisma Konstruktor modelist plus tak jak pisałem plany samolotu z fabryki produkującej te samoloty
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ToMarkov Opublikowano 1 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Listopada 2023 Na naszym lotnisku już jest Bryza , spalinowa o rozpiętości 3,8m - 20kg Zaprojektowana i wykonana przez Grześka - filmik z oblotu poniżej. 7
Rekomendowane odpowiedzi