ziga Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Witam jak w temacie poszukuję pomocnej dłoni a mianowicie wyrysowania planów M28 w skali 1:10 a ja postaram się wykonać bo jakoś nie widzę żadnego entuzjazmu modelarzy do wykonania tego bardzo ciekawego modelu, jakoś nie ma powodzenia w wykonaniu? Jest to Bryza Bis wykonana z kompozytu jako wskaźnik wiatru do ogródka nielatający !!! Posiadam plany ale samolotu, na którym się wzorowałem a nie modelu 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosik Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Też byłbym zainteresowany. Ps. Samolot ładny a model śliczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 8 godzin temu, ziga napisał: Witam jak w temacie poszukuję pomocnej dłoni a mianowicie wyrysowania planów M28 w skali 1:10 a ja postaram się wykonać bo jakoś nie widzę żadnego entuzjazmu modelarzy do wykonania tego bardzo ciekawego modelu, jakoś nie ma powodzenia w wykonaniu? Jest to Bryza Bis wykonana z kompozytu jako wskaźnik wiatru do ogródka nielatający !!! Posiadam plany ale samolotu, na którym się wzorowałem a nie modelu Co za wspanialy model! Az szkoda go na slup wystawic! Tez mam go w planach do zrobienia jako latajacy ale szybowiec PSS. Co masz na mysli aby rozrysowac ten model w skali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziga Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Mój zamysł to jest aby ktoś z grona modelarzy pomógł mi opracować np, wręgi wewnętrzne do kadłuba ja już mam prawie gotowy kadłub pod formę laminatową w skali1:10 mam w nim posadowione skrzydło główne z profilem Y clark wypuszczone z kadłuba ok 1 cm za obrys i mam zamiar posadowić na ogonie poziomy jakiś symetryczny Naca, potrzebuję dalszej porady odnośnie wykonania sterowania np. sterami kierunku i wysokości. Posiadam fabryczne rysunki w autocadzie 1:1 ale sam nie dam rady dalej potrzebuję kogoś co robi makiety i ma pomysł jak to zrobić ale nie ma czasu aby go wykonać ja natomiast mam czas i troszkę kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Mam plany modelarskie samolotu Grumman OV-1 Mohawk, podobny układ, bardzo dokładnie narysowane, mogą posłużyc jako koncepcyjna baza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Jeśli link okaże się pomocny to zostawiam: https://drawingdatabase.com/antonov-an-28/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziga Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 10 godzin temu, szirokez napisał: Jeśli link okaże się pomocny to zostawiam: https://drawingdatabase.com/antonov-an-28/ Bardzo dziękuję za oddany głos ale te rysunki mam w oryginale z radzieckiego czasopisma Konstruktor modelist plus tak jak pisałem plany samolotu z fabryki produkującej te samoloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ToMarkov Opublikowano 1 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Na naszym lotnisku już jest Bryza , spalinowa o rozpiętości 3,8m - 20kg Zaprojektowana i wykonana przez Grześka - filmik z oblotu poniżej. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Lotnisko z widokiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi