Janeczek Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Witam , tak jak pisano wczesniej w Glashütte produkowano silniki modelarskie .... czy w tej samej Firmie -nie wiem ? pokaze foto takiego silnika : Oprocz silnikow ,zbieralem okazyjnie rowniez zegarki - to sa przeciez tez maszyny wykonujace prace ! Na Komunie Sw. niestety nie dostalem zegarka tak jak inni koledzy , jedynie polski rower Maraton ! ...bylem zniesmaczony ale za to mobilny ! Pierwszy moj zegarek to byl w latach 70-tych pozlacany POLIOT - 17 kamieni ...zgubilem go, ale ostatnio kupilem taki sam na Ebay i znowu go mam ! w szczegolnosci interesuja mnie zegarki SEIKO Automaty i SQ .... poszukuje szczegolnie jednego Typu : SEIKO SQ 6923-6020 moze ktos ma taki ? (Foto wkrotce) Pozdrawiam Janeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zegarki o nazwie Glashütte sa produkowane w tym miescie, ale pewnie w innej Firmie ... Silniki spalinowe modelarskie Produkowano w Firmie PERMOT VEB Modellbahnzubehör tez w tym miescie 8245 Glashütte na ulicy Prießnitztalstraße 20a ale oba Artykuly sa precyzyjne i dosc poszukiwane - przoduja jednak ostatnio zegarki ...te sa przepiekne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Jest na forum może ktoś kto brał sie za większe urządzenia.Został mi po Ojcu Dufa P 112 ieśli z mechanizmem dam sobie radę to renowacja tarczy o średnicy 265 mm jest mi zupełnie nieznana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi