tom234 Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Witam Symulator Multiflight mam kłopot z ustawieniem wszystko idzie dobrze aż trzeba drążkami poruszać drążkami żeby zaakceptowało wychylenia drążków i tu nie reaguje nie wiem o co chodzi może kabel jakiś trefny . Ten sam efekt mam na drugim symulatorze Aerofly_rc_8 . Mam aparaturę FS-i6x pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 szklana kula mi zmatowiała i nie wiem jaki system i co to za kabel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 18 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 windows10 a kabel do aktualizacji u znajomego chodzi na tym wszystko - też nie wie co za przyczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Weź kabel i nadajnik do znajomego i sprawdź czy działa, będzie pewność że masz złe ustawienia na komputerze lub uszkodzony kabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 18 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 znajomy daleko mieszka kontaktujemy się przez neta i telefon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Kabel do aktualizacji i kabel do hid w przypadku i6x to napewno ten sam kabel?Wydaje mi się, że nie. A nawet napewno nie.https://pfmrc.eu/topic/90755-problem-z-aktualizacja-flysky-i6x/?tab=comments#comment-833794Tu masz wymienione 2 kable do i6x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Sprawdziłem ten nadajnik z oryginalnym kablem jaki dają z aparaturą i wszystko działa. Windows instaluje sterownik symek widzi nadajnik i tylko trzeba poustawiać kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Ja zauważyłem, że z drugiej ręki łatwiej kupić i6x z kablem do aktualizacji niż z kablem do symulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 kanały możesz ustawić ręcznie w menu, nie koniecznie trzeba korzystać z tego wizarda. podepnij kabel jak masz widoczne kontrolerach gier to najpierw tam skalibruj "joystick" a potem patrz do symulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Nie wiem co to za kabel dostałem razem z aparaturą - do symulatora , czy do softu - ale podpiąłem go do symulatora Multiglight i wszystko działa.... a raczej działało. Chciałem dzisiaj sprawdzić ..i o dziwo można wyzerować ustawienie ale jak przechodzę do dalszej części ustawień , ruszam drążkami to symulator nie reaguje. Czasem mi się rozłączał - wystarczyło poruszać z tyłu wtyczką i wszystko wracało do normy. Co do kabla - jest to sztywne połączenie - bez żadnej elektroniki - wtyczki USB i takiej jaka pasuje w aparaturze ( nie wiem jak jest fachowa nazwa tego gniazda). Później dam schemat połączeń. Czy ktoś wie jak się nazywa ta wtyczka - gniazdo ? Podpinałem inny Symulator - Areofly RC 8 - i wszystko działa, poza tym że czasem się rozłącza : wtyczka - gniazdo aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Ten kabel jest bez elektroniki i ma 3 żyły. ( bez +5V). Działa tylko z nadajnikiem FS i6X. U mnie z tym symkiem działa bez problemu. Sprawdź to gniazdo może jest słabo polutowane . Sprawdź też kabelek między płytką gniazda a płytą główną. Czasem cynę to trzeba szukać z lupą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Schemat zrobiony na prędkości... Jeśli ktoś ma uwagi - bardzo proszę ... . Aparatura FlySky FS.pdf Bardzo możliwe że jest ta jakiś zimny lut. Jak mnie zacznie wkurzać to zobaczę. A tak dla ciekawych , żeby zobaczyć jak wygląda w środku aparatura... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Pociagnij dobrze cyna styki przy gniazdku i sprawdz kabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 OK. Dzięki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom234 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 wgranie nowego oprogramowania w aparaturze pomogło -śmiga wszystko dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi