mar_io Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Witam, Chciałbym Was zapytać czy macie jakieś pewny i sprawdzony stojak na modele do składania ich w terenie czy w warsztacie? Chodzi mi o taki jak na keybord czy coś podobnego. Te z klawiszy jedne się dość mocno chwieję z tego co widziałem u kolegów na lotnisku. Może ktoś z Was ma jakiś sprawdzony, bardziej solidny?
Francka Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Tanio i stabilnie wywalasz gniazdo zasilania materiał pokryciowy , obracasz do góry nogami i masz , rurki zabezpieczasz piankowymi rurami i gra . https://allegro.pl/oferta/vileda-deska-do-prasowania-bravo-plus-uszkodzona-11699353863?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_supermarket_cleaning_pla_ss_catch_all&ev_adgr=cleaning catch all&ev_campaign_id=15296417747&gclid=Cj0KCQiAoY-PBhCNARIsABcz7718SlsarVpPXongm7Y5JP8cwD4WumJ9D4kMxfbMQUNjL_ogtqLtJywaAuIUEALw_wcB Edytowane 16 Stycznia 2022 przez Francka Dodanie zdjecia 1
young Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 A gdzie krzesełko ! Bez krzesełka się nie liczy
robert.pilot Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Rurki PCV i XPS... Demontowalne, łatwe do transportu.
Francka Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 A no racja można i z rurek PCV Nie wiem na jaki model , ale można.
mar_io Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2022 Na deskę do prasowania bym nie wpadł, patent świetny. Musi być składany, najlepiej uniwersalny. Myślałem o tym stojaku (wygląda trochę solidniej niż ten, który miałem dotychczas)https://allegro.pl/oferta/nn-x4-skladany-statyw-pod-keyboard-klawisze-typu-x-10122895472 Może ma ktoś z nim doświadczenie?
Ares Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Ja mam taki: wykonany może być z odpadowych materiałów. Jeśli latasz podobnymi wielkościowo modelami to pasuje do wszystkich. Oczywiście wgłębienie na kadłub oklejone gąbką:
Jakub wawa Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Zwrócicie uwagę że oferowane e specjalistycznym handlu stojaki pod samoloty rc w cenie 150-300 zł sa identyczne jak stojaki pod keyboard, które można kupić za 50-100 zł i dodać rurkę ocieplająca rurkę PCV 1
robert.pilot Opublikowano Sobota o 20:18 Opublikowano Sobota o 20:18 Ja wydrukowałem i zmontowałem taki stojak. Naprawdę fajny👍💪 https://www.thingiverse.com/thing:3113191 1
Ares Opublikowano wczoraj o 09:40 Opublikowano wczoraj o 09:40 W dniu 31.12.2025 o 07:47, Jakub wawa napisał: Zwrócicie uwagę że oferowane e specjalistycznym handlu stojaki pod samoloty rc w cenie 150-300 zł sa identyczne jak stojaki pod keyboard, które można kupić za 50-100 zł i dodać rurkę ocieplająca rurkę PCV Te stojaki mają podstawową wadę: są wywrotne jak położysz na tym model to środek ciężkości całej konstrukcji jest wysoko i byle podmuch wywraca całość. No chyba ,że zastosować jakieś kotwy. Plus to nie trzeba się nachylać.
young Opublikowano wczoraj o 09:51 Opublikowano wczoraj o 09:51 Ja ze względu na kolana do małych modeli mam rozkładany turystyczny stolik . Duże modele niestety z trawy obsługuje , ale kolanka narzekają.
kesto Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu W dniu 3.01.2026 o 21:18, robert.pilot napisał: Ja wydrukowałem i zmontowałem taki stojak. Naprawdę fajny👍💪 https://www.thingiverse.com/thing:3113191 Robiąc I.A.R. a -80 początkowo też chciałem wydrukować sobie taki stojak, ale jak popatrzyłem ile filamentu na to idzie, ile czasu się drukuje i na dodatek nie wiadomo jak długo "pociągnie" na słońcu, to zrobiłem sobie sam stojak z odpadów sklejkowych. Jedynie nakładki na śruby wydrukowałem, bo to przydatne ustrojstwo. Do Lublina też zrobiłem sklejkowy stojak i na lotnisku stawiam go na stoliku turystycznym, żeby mieć wszystko pod ręką i nie klękać na trawie. 2
robert.pilot Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 31 minut temu, kesto napisał: początkowo też chciałem wydrukować sobie taki stojak, ale jak popatrzyłem ile filamentu na to idzie, ile czasu się drukuje i na dodatek nie wiadomo jak długo "pociągnie" na słońcu Drukarka i filament jest do celów hobbystycznych więc niech drukuje😉. Zrobione z PETG 40% wypełnienia, cały dzień na słońcu nie będzie stać... 33 minuty temu, kesto napisał: to zrobiłem sobie sam stojak z odpadów sklejkowych Bardzo fajny i stabilny👍
Rekomendowane odpowiedzi