Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jelcz wyszedł super. Dobrze dobrałeś podwozie do zabudowy. Jeżeli dobrze widzę to używasz PCV miękkie. Podaj co włożyłeś do środka -serwo,  silnik, ESC, wytwornica, moduł dźwięku, jak sterujesz oświetleniem? Jak wykorzystałeś te 10 kanałów i skąd takie ładne rejestracje?

Opublikowano

Fajne....coś nowego nie spotykanego...ale widać jak pasażer wsiadł na skrzynię to aż opony się ugieły....ile on waży ? , mój ( rudy)  inspektor PRS od budowy statków waży 5.5 kg.

Opublikowano

E tam, fuszerkę odwalił na całego. 

Deski na burtach i tylnej klapie powinny być brązowe ewentualnie coś w podobieństwie do khaki :D

A poza tym super robota.

Opublikowano
W dniu 18.04.2022 o 23:14, JADAR62 napisał:

Jelcz wyszedł super. Dobrze dobrałeś podwozie do zabudowy. Jeżeli dobrze widzę to używasz PCV miękkie. Podaj co włożyłeś do środka -serwo,  silnik, ESC, wytwornica, moduł dźwięku, jak sterujesz oświetleniem? Jak wykorzystałeś te 10 kanałów i skąd takie ładne rejestracje?

Tak, model robiony z miękkiego PCV na zmianę z mosiądzem. Co do elektroniki muszę sprawdzić sam bo wszystko zostawiłem fabryczne z Axiala 10.2 Deadbolta. Wytwornica dymu na esc 10A sterowana z kanału 3 na aparaturze Flysky I6. Razem z nim podłączony symulator dźwięku więc dając dym zwiększają się też obroty "silnika". A cały kanał 3 zmiksowany z kanałem 2 którym steruję jazdą przód tył. Mogę więc przygazować sobie w miejscu a jadąc dźwięk i dym sam się zwiększa. Za oświetlenie odpowiadają switche oraz jeden gotowy moduł Austar AX003. Na dwóch dostępnych potencjometrach mam obie wyciągarki. Na lewym przednią i na prawym tylnią. Dodatkowo kanał 4 obsługuje obracanie szperaczem a jeszcze inny go włącza i wyłącza. Jeszcze innh kanał odpowiada za trąbienie a inny za przełączanie działania koguta. Rejestracje mam wydrukowane od Dariusz Balukh z grup RC na Facebooku. Kosztuje komplet z ramkami 35zł już z wysyłką ale naprawę warte tego. Jako że jest to szczegół który od razu rzuca się w oczy to warto zainwestować i zrobić ładne.  

W dniu 19.04.2022 o 13:43, cezar65 napisał:

Fajne....coś nowego nie spotykanego...ale widać jak pasażer wsiadł na skrzynię to aż opony się ugieły....ile on waży ? , mój ( rudy)  inspektor PRS od budowy statków waży 5.5 kg.

To u mnie taka sama waga. Ale paka wytrzymała :D

17 godzin temu, nJerzy_R napisał:

E tam, fuszerkę odwalił na całego. 

Deski na burtach i tylnej klapie powinny być brązowe ewentualnie coś w podobieństwie do khaki :D

A poza tym super robota.

To jeszcze pewnie porobię. Zawszę w modelu widzę że coś można poprawić i zrobić. Nigdy na 100% nie jestem zadowolony :D zawsze mi czegoś brakuje więc będę jeszcze przy nim dłubał. 

16 godzin temu, robert.pilot napisał:

Bardzo fajny projekt ?. Jak dla mnie to brakuje zdjęć detali. Zawsze można zaczerpnąć pomysł ?

Coś jeszcze wrzucę napewno z cięższego terenu. Postaram się coś pstryknąć z bliższa. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Dorobiłem sobie taką platformę drewnianą. Środek ciężkości się obniżył a i załadować można coś inaczej niż na pakę z burtami :D278656371_1907714142754297_8583511047386588264_n.thumb.jpg.2018d6ae2cda29b94cd07e685342689c.jpg
20220422_230933.thumb.jpg.e97c5d35b1b1d03528a7368a4a02622a.jpg
20220422_230938.thumb.jpg.e65f5ba6dbb279a0040d314b9c1bd329.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano
3 godziny temu, JADAR62 napisał:

I wymyśliłeś, aby kot nie wchodził.

I tak dalej chce się wpakować. Ale teraz przynajmniej słupków ani innych rzeczy nie wyłamie :)

2 godziny temu, nJerzy_R napisał:

I kszynkę piwa łatwiej załadować i przewieźć :) 

No właśnie do tego muszę zmienić sprężyny z tyłu ponieważ jest strasznie mocno mięciutki. Ale tak mega. Bardzo pięknie wygląda to w terenie ponieważ ruszenie powoduje opadanie tyłu i poderwanie przodu. Zatrzymanie analogicznie odwrotnie. Skręcanie powoduje również wychylanie się całej karoserii. Za to wyskok lub przejechanie przed dołek z większą prędkością powoduje on delikatne bujanie się jeszcze jakiś czas. Przy prostej jeździe po drodze bardzo ładnie wyłapuje wszelkie nierówności. Ogólnie mówiąc naprawdę ładnie to chodzi. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.