maresca Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Witam Zakupilem silnik modelarski który właśnie do mnie został wysłany co to za dokładnie silniczek ktoś może rozpoznaje ma jakieś informacje pojemność moc itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Tałka 2,5cm3na półkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresca Opublikowano 27 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 4 minuty temu, witold_pi napisał: Tałka 2,5cm3na półkę Dzięki wiadomo, ze na półkę, kupiłem bo widzę wydech typowo pod rurę rezonansowa czyli konstrukcja bardziej sportowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Silnik nie wypał.Tylko na półkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Godzinę temu, Grzesiek napisał: Silnik nie wypał.Tylko na półkę. A możesz to jakoś potwierdzić? Użytkowałeś takie silniki ? Skąd od razu twierdzenie , że to niewypał ? Ja natomiast uważam ten silnik za jeden z lepszych produkcji CCCP. Po wymianie stalowej pary na zestaw ABC , silnik ten był z powodzeniem stosowany w klasie F1C, gdzie w tamtych czasach latano na Rossi /KN/. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekrc Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Potwierdzam był to dobry silnik do combata na uwiezi konkurent Super Tigra........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 2 godziny temu, tosiekrc napisał: Potwierdzam był to dobry silnik do combata na uwiezi konkurent Super Tigra........... Tałki były produkowane w wersji F1C jak na fotkach i F2D z krótkim wałem. Miały czarne pary , i wszystkie jakie miałem , były dobrze wykonane . Była to kopia silnika Rossi. W tamtych czasach silniki Rossi były dostępne tylko dla kadry narodowej. Pozostali zawodnicy użytkowali silniki jakie były dostępne, a tałki były lepsze od MVVS. Po odpowiednim ulepszeniu, dało się na nich latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Miałem 2 szt z przydzialu lok.Jednej nawet z instruktorem nie udało się odpalić.Prychała i na tym koniec.Druga chodziła ładnie ale,ale po ok godzinie exploatacji się skończyła kompresja.To moje zdanie może źle trafiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekrc Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Mam jeszcze dwie sztuki i są OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław z Gdańska Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 3 godziny temu, Grzesiek napisał: Miałem 2 szt z przydzialu lok.Jednej nawet z instruktorem nie udało się odpalić.Prychała i na tym koniec.Druga chodziła ładnie ale,ale po ok godzinie exploatacji się skończyła kompresja.To moje zdanie może źle trafiłem Ten silnik przypomina włoski silnik Rossi 15, który był doskonały do klas: F1C i F2A . Podejrzewam, że jest to nieudana sowiecka kopia silnika Rossi 15, najlepszego silnika w swojej klasie, na początku lat 70-tych ubiegłego wieku. Z własnych doświadczeń i kolegów wiem, że sowiecki silnik Meteor 2,5 ccm nie dawał się regulować i rzygał paliwem przez wał korbowy. Była to kopia starszej wersji włoskiego wyczynowego Super Tigre G15, najlepszego silnika w swojej klasie, na początku lat 60-tych ubiegłego wieku. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekrc Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Była to kopia starszej wersji włoskiego wyczynowego Super Tigre G15, najlepszego silnika w swojej klasie, na początku lat 60-tych ubiegłego wieku. To się potwierdza latano w -2D.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi