Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zbjanik Opublikowano 21 Października 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Pewnie lataliście z krukami w kominie? Ja często. Ale wczoraj- z 96-cioma! Tyle przynajmniej naliczyłem na zdjęciu, które wykonałem zaraz po wylądowaniu. Było tak: termika jak dla mnie ideał. Czyli słaba, rozległa, powtarzalna. Można było zapomnieć o dwóch podstawowych dylematach dotyczących noszeń: jak je znaleźć, a potem jak skutecznie z nich wyjść. Mam za płotem ogromne pole, już zasiane, o wymiarach 1000 x 600 metrów. Nosiło nad całym obszarem, do tego lekki tylko wietrzyk. Załapałem się Sunnyskyem made Jurek Markiton (Jurek- dzięki!) na końcówkę pięknego komina z krukami, a po wylądowaniu zrobiłem telefonem fotkę, bo komin się znacznie oddalił, czas było wracać. W innym kominie, znacznie wyżej latały już tylko bieliki, wczoraj tylko dwa. Moje obliczenia mogą być błędne, może ktoś je zweryfikuje, ale było na pewno prawie 100 szt. Na pierwszy rzut oka widać tylko błękit, ale po powiększeniu mnie wychodzi prawie sto. Jeśli to było zakończenie sezonu latania na termikę, to niech tak zostanie, chociaż pewnie będę próbował nawet w zimie ( nie mówiąc o lataniu samolotami, kiedy tylko się da). 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Ja tam widzę 102 ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 157 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Widać jakieś kropki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 21 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Kurczę, no to słabo mi poszło liczenie, a z drugiej strony się cieszę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Przede wszystkim to piękny jest ten błękit nieba wspaniała pogoda aż chce się żyć. Fajnie ,że jeszcze polatałeś na termice. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Tak na szybko widzę 92 sztuki .Piękne zdjęcie . Gratulacje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi