Syriusz77 Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Witam. Prośba o identyfikację silnika. Z jednej strony cyfry 12 , z drugiej literka M. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 MVVS 12CCM sprzedawany pod logiem Modella.Tlumik nie orginalny adopcja z jakiejś kosiarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syriusz77 Opublikowano 12 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Wielkie dzięki za odpowiedź ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 tłumik jak najbardziej oryginalny, do silników 10-15 cm3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 2 godziny temu, witold_pi napisał: tłumik jak najbardziej oryginalny, do silników 10-15 cm3 Ha ha ha chyba kosiarkowych .Ty widzialeś tłumik MVVS-a orginalny?Te silniki chodziIły w F3A z rezonansem pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 ośmieszasz się i tyle, to jest oryginał robiony przez mvvsa Jaki kraj taki pits style mufler ? . W tym wypadku tłoczony z blachy i cieknący rycyna, wyjący jak diabli 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syriusz77 Opublikowano 13 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Rzeczywiście takie tłumiki oferowane są w sprzedarzy do sil ików mvvs. Znalazłem to na tej stronie Rzeczywiście taki tłumik jest oferowany w sprzedarzy do silników mvvs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 no i pozamiatane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 W takim razie Witek wielkie Przepraszam.Nie spodziewalem się ze taka wielka firma z Brna jak MVVS moze produkować taki chłam.Profanacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Przeprosiny przyjęte ? , mam jeden taki tłumik gdzieś w gratach ? , dodawali nawet podkładkę . Ja się za to zupełnie (prawie) na FSRach nie znam co publicznie przyznaję i doceniam tych , którzy się w to bawią, zresztą byłem pod wielkim wrażeniem jak w dawnych czasach były zawody na stawie w Parku Śląskim. PS. Na zdjęciu jest błąd tak jak pisałem ten typ był do 10-15 cm3 (a nie 26-35 cm3) , nie wiem czy czasem nie robili podobnego do 25 cm3 (żarowy z wydechem pod kątem 45 st do tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 17 godzin temu, witold_pi napisał: Przeprosiny przyjęte ? , mam jeden taki tłumik gdzieś w gratach ? , dodawali nawet podkładkę . Ja się za to zupełnie (prawie) na FSRach nie znam co publicznie przyznaję i doceniam tych , którzy się w to bawią, zresztą byłem pod wielkim wrażeniem jak w dawnych czasach były zawody na stawie w Parku Śląskim. PS. Na zdjęciu jest błąd tak jak pisałem ten typ był do 10-15 cm3 (a nie 26-35 cm3) , nie wiem czy czasem nie robili podobnego do 25 cm3 (żarowy z wydechem pod kątem 45 st do tyłu? Teraz to Ty Witku jesteś w błędzie ? Ale daję Ci szansę na autokorektę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Nie wiem bo już nie pamiętam Pawle, do 26 i 35 to na pewno robili aluminowe puszki z dwoma krućcami, może też re blaszaki? no i nie miałem racji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 1 godzinę temu, witold_pi napisał: Nie wiem bo już nie pamiętam Pawle, do 26 i 35 to na pewno robili aluminowe puszki z dwoma krućcami, może też re blaszaki? no i nie miałem racji Nie było MVVS 25ccm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 to może 20 cm? Taki wydech na 4 tej albo 8 godzinie miał, ktoś na olxie ostatnio taki sprzedawał, (ale bez kolanka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Podpowiem Tobie Witek był 26ccm.Pierwsza wersja srebrna głowica potem czerwona.Czy tak Paweł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 MVVS 25cm³ PRODÁM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 W dniu 14.11.2022 o 20:17, Paweł Praus napisał: Nie było MVVS 25ccm? A może występował pod innym oznaczeniem, jako 150. https://www.ricardo.ch/de/a/modelmotor-mvvs-150-gfs-r-abc-rc-1147652354/ http://sceptreflight.com/Model Engine Tests/MVVS 150.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Oczywiście że był MVVS 25cc. Mam jednego nowego. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Haha to ja byłem jednak w błędzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Ktoś coś? mam pewne podejrzenia, ale dam się wypowiedzieć Fachowcom ? co to za motor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi