komarkus Opublikowano 1 Stycznia 2023 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Ten czerwony narciarz ląduje zwykle z kapotażem. Może trzeba mu przerobić nartki? 1
piotr28 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Opublikowano 1 Stycznia 2023 24 minuty temu, komarkus napisał: Ten czerwony narciarz ląduje zwykle z kapotażem. Może trzeba mu przerobić nartki? Dokładnie, za krótkie i za wąskie narty.
AKocjan Opublikowano 1 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2023 @komarkus 20 cm świeżego puchu - trochę za dużo . W tamtym roku nie było tego aż tak dużo - model radził sobie rewelacyjnie: @piotr28 Planuję zaprojektować nakładki na miękki świeży puch zwiększające powierzchnię nart. Prawdopodobnie model na nich nie będzie mógł już kręcić akrobacji, ale umożliwi to bezpieczne lądowanie w najtrudniejszych warunkach. 2
RobRoy Opublikowano 8 Stycznia 2023 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Dziwne że Fun Cubowi jeszcze nie wzmocniłeś podwozia. Dodatkowa ramka-zastrzał z tyłu i zachowuje się o niebo lepiej. Startuje z dużej trawy i ląduje w trawie.
AKocjan Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2023 3 godziny temu, RobRoy napisał: Dziwne że Fun Cubowi jeszcze nie wzmocniłeś podwozia. Dodatkowa ramka-zastrzał z tyłu i zachowuje się o niebo lepiej. Startuje z dużej trawy i ląduje w trawie. W razie twardego lądowania oryginalne druty świetnie przejmują energię uderzenia. Zresztą model jest bardzo lekki, ma jakieś 1150 g
RobRoy Opublikowano 9 Stycznia 2023 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Po wzmocnieniu podwozie nadal się ugina , ale koła nie podwijają się do tyłu. Multiplex poprawił to w następnej wersji.
AKocjan Opublikowano 12 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2023 @RobRoy a jak te nowe FunCuby sobie radzą?
RobRoy Opublikowano 12 Stycznia 2023 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Podwozie zdecydowanie lepiej ... tak twierdzi kolega który lata już " drugim" Fun Cubem,modelem poprawionym. Mój też zdecydowanie lepiej. Można to zrobić lepiej ... ale to mój pierwszy projekt 3 D i wydruk. Ja dałem całkiem nowe druty bo oryginalne mocowanie było zniszczone - można też wykorzystać to co jest o dorobić tylny zastrzał. Przed modyfikacją lądowanie na trawie kończyło się zwykle kapotażem, teraz ląduje i startuje bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi