AKocjan Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarkus Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Ten czerwony narciarz ląduje zwykle z kapotażem. Może trzeba mu przerobić nartki? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 24 minuty temu, komarkus napisał: Ten czerwony narciarz ląduje zwykle z kapotażem. Może trzeba mu przerobić nartki? Dokładnie, za krótkie i za wąskie narty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 1 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 @komarkus 20 cm świeżego puchu - trochę za dużo . W tamtym roku nie było tego aż tak dużo - model radził sobie rewelacyjnie: @piotr28 Planuję zaprojektować nakładki na miękki świeży puch zwiększające powierzchnię nart. Prawdopodobnie model na nich nie będzie mógł już kręcić akrobacji, ale umożliwi to bezpieczne lądowanie w najtrudniejszych warunkach. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Dziwne że Fun Cubowi jeszcze nie wzmocniłeś podwozia. Dodatkowa ramka-zastrzał z tyłu i zachowuje się o niebo lepiej. Startuje z dużej trawy i ląduje w trawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 3 godziny temu, RobRoy napisał: Dziwne że Fun Cubowi jeszcze nie wzmocniłeś podwozia. Dodatkowa ramka-zastrzał z tyłu i zachowuje się o niebo lepiej. Startuje z dużej trawy i ląduje w trawie. W razie twardego lądowania oryginalne druty świetnie przejmują energię uderzenia. Zresztą model jest bardzo lekki, ma jakieś 1150 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Po wzmocnieniu podwozie nadal się ugina , ale koła nie podwijają się do tyłu. Multiplex poprawił to w następnej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 12 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 @RobRoy a jak te nowe FunCuby sobie radzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Podwozie zdecydowanie lepiej ... tak twierdzi kolega który lata już " drugim" Fun Cubem,modelem poprawionym. Mój też zdecydowanie lepiej. Można to zrobić lepiej ... ale to mój pierwszy projekt 3 D i wydruk. Ja dałem całkiem nowe druty bo oryginalne mocowanie było zniszczone - można też wykorzystać to co jest o dorobić tylny zastrzał. Przed modyfikacją lądowanie na trawie kończyło się zwykle kapotażem, teraz ląduje i startuje bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi