AKocjan Posted January 1 Share Posted January 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
komarkus Posted January 1 Share Posted January 1 Ten czerwony narciarz ląduje zwykle z kapotażem. Może trzeba mu przerobić nartki? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr28 Posted January 1 Share Posted January 1 24 minuty temu, komarkus napisał: Ten czerwony narciarz ląduje zwykle z kapotażem. Może trzeba mu przerobić nartki? Dokładnie, za krótkie i za wąskie narty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKocjan Posted January 1 Author Share Posted January 1 @komarkus 20 cm świeżego puchu - trochę za dużo . W tamtym roku nie było tego aż tak dużo - model radził sobie rewelacyjnie: @piotr28 Planuję zaprojektować nakładki na miękki świeży puch zwiększające powierzchnię nart. Prawdopodobnie model na nich nie będzie mógł już kręcić akrobacji, ale umożliwi to bezpieczne lądowanie w najtrudniejszych warunkach. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobRoy Posted January 8 Share Posted January 8 Dziwne że Fun Cubowi jeszcze nie wzmocniłeś podwozia. Dodatkowa ramka-zastrzał z tyłu i zachowuje się o niebo lepiej. Startuje z dużej trawy i ląduje w trawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKocjan Posted January 8 Author Share Posted January 8 3 godziny temu, RobRoy napisał: Dziwne że Fun Cubowi jeszcze nie wzmocniłeś podwozia. Dodatkowa ramka-zastrzał z tyłu i zachowuje się o niebo lepiej. Startuje z dużej trawy i ląduje w trawie. W razie twardego lądowania oryginalne druty świetnie przejmują energię uderzenia. Zresztą model jest bardzo lekki, ma jakieś 1150 g Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobRoy Posted January 9 Share Posted January 9 Po wzmocnieniu podwozie nadal się ugina , ale koła nie podwijają się do tyłu. Multiplex poprawił to w następnej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKocjan Posted January 12 Author Share Posted January 12 @RobRoy a jak te nowe FunCuby sobie radzą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobRoy Posted January 12 Share Posted January 12 Podwozie zdecydowanie lepiej ... tak twierdzi kolega który lata już " drugim" Fun Cubem,modelem poprawionym. Mój też zdecydowanie lepiej. Można to zrobić lepiej ... ale to mój pierwszy projekt 3 D i wydruk. Ja dałem całkiem nowe druty bo oryginalne mocowanie było zniszczone - można też wykorzystać to co jest o dorobić tylny zastrzał. Przed modyfikacją lądowanie na trawie kończyło się zwykle kapotażem, teraz ląduje i startuje bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts