Leszek_K Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Adam B, Bojler - nie robi, przeciez wyraznie w tytule pisza ze nadajnik z modulem Assana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Aha jest :oops: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 hmm... Mam problem z ładowaniem mojej sanwy, a raczej ładowaniem przez port z boku. Mam ładowarke Multiloader 3. Kiedy włożę wtyczkę do aparatury, nie zaświeca się żadna dioda na ładowarce :evil: czy ktoś próbował ładować tą aparature przez port? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czy bieguny we wtyczce sie zgadzają? Np Graupner i Sanwa mają tą samą wtyczkę portu ładowania w aparaturze, ale bieguny są odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 hmm.. Nie sprawdzałem. Ale zaraz zmienie bieguny w ładowarce i zobaczymy co się bedzie dziać. Edit: Dzięki. Wszystko gra. Zlutowałem odwrotnie niż było i jest teraz dobrze. Moge robić paket. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ja dorzuce może małą informację która pewnie kiedyś komuś się przyda. Maiałem nieszczęscie że urwałem antenkę od odbiornika przy dość poważnym uderzeniu o ziemie. Jeśli ktoś bedzie kiedys potrzebował wymienić antenkę odbiornika to na allegro niech szuka antenek do WIFI w laptopach. Mają one takie samo złącze jakie jest wlutowane w odbiornikach sanwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Ma ktoś pełną instrukcję do Sanwa RDS 8000 2.4GHz? Mam instrukcję do modelu wcześniejszego więc jeśli ktoś będzie potrzebować to mogę ją udostępnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Powoli oswajam się z aparaturą, wydaje mi się, że obsługa nawet do początkującego nie jest zła ale zobaczę jak mi pójdzie w praktyce. Mam jednak pytanie, jak zmienić modulację MOD w etc jeśli nie mam dostępnej tej funkcji? albo czy ustawienie MOD może wpływać na jej funkcjonowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszardo Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Witam. Proszę kolegów posiadających nadajnik SANWA RDS 8000 o pomoc.Wczoraj przyszła nowa aparatura i na początku rozczarowanie.Po wstępnym sprawdzeniu funkcji nadajnika i jego współpracy z odbiornikiem wszystko było dobrze.Postanowiłem zwiększyć naciąg drążków bo dla mnie chodziły za lekko.Zgodnie z opisem w instrukcji odkręciłem tylną ściankę i zobaczyłem koniec anteny nigdzie nie podłączony.Sprzedawca ze sklepu powiedział mi,że mam wysłać do serwisu przez sklep RIKU bo jest dystrybutorem. Sam mogę ją przylutować lecz nie wiem gdzie.Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam Ryszard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszardo Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Witam. Proszę kolegów posiadających nadajnik SANWA RDS 8000 o pomoc.Wczoraj przyszła nowa aparatura i na początku rozczarowanie.Po wstępnym sprawdzeniu funkcji nadajnika i jego współpracy z odbiornikiem wszystko było dobrze.Postanowiłem zwiększyć naciąg drążków bo dla mnie chodziły za lekko.Zgodnie z opisem w instrukcji odkręciłem tylną ściankę i zobaczyłem koniec anteny nigdzie nie podłączony.Sprzedawca ze sklepu powiedział mi,że mam wysłać do serwisu przez sklep RIKU bo jest dystrybutorem. Sam mogę ją przylutować lecz nie wiem gdzie.Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam Ryszard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Nie mam tego nadajnika i nie pokażę gdzie ten kabel przylutować. Dopiero inny użytkownik tego nadajnika pewnie to pokaże na zdjęciu. Mam prośbę żebyś zrobił zdjęcie bo czegoś takiego jeszcze nie widziałem i pewnie nie zobaczę. Jakim cudem jest coś takiego możliwe w nowym nadajniku????? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszardo Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Zdjęcia nie zrobię bo aparaturę odesłałem do serwisu,który jest u dystrybutora tych aparatur "RIKU Modelsport".Końcówka anteny wyglądała jakby przy montażu zapomniano jej przylutować. Pozdrawiam Ryszard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki28 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam panowie jaki konkretnie pakiet zasilania zastosować do tej aparatury? Oryginalny koszyk coś szwankuje mimo dobrze trzymających się kabli i dobrego styku baterii ciągle coś nie łączy:( Wcześniej jedna ze ścianek koszyka złamała się w pół pod naporem baterii może dlatego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Jedna zasada: w modelarstwie nie stosujemy koszyków na baterie!!! To nie zabawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam Koledzy pomóżta, bo mój stary łeb już nie chłonie nowej wiedzy. Ło co loto? Chcę ustawić sobie na tej aparaturze (SANWA RDS 8000) tak zwanego butterfly'a czyli po naszemu motyla. Nagrzebałem tak: 1. Lotki na dwóch kanałach (2 - od lotek i 6 od klap) co by dało się je ustawić różnicowo zgodnie z instrukcją.2. Klapy pod kanałem podwozia z ustawieniem EPA 50% Jak ustawie na P-F EPA na 100% do góry i w dół to lotki działają jako klapy, jak ustawie im rewers to chodzą przeciwstawnie. Jak tu ustawić motyla? A może na tej aparaturze się ni da? Dzięki za konstruktywne informacje. Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na to pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Grzeje się Wam nadajnik w miejscu przycisków funkcyjnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Grzeje się Wam nadajnik w miejscu przycisków funkcyjnych? Wcześniej latałem na sanwie rd 6000 35 MHz. Przez 12 lat bezawaryjnie, mimo nagrzewania się nadajnika w miejscu opisanym przez Kubę. Starą sanwę wymieniłem dzisiaj na nową rds 8000 2,4 GHz i jutro ją przetestuję. PS: ustawienie motylka to funkcja dostępna pod ostatnim kanałem pod warunkiem, że mamy włączone zaawansowane opcje w nadajniku; z tego co pamiętam nazywa się to: V-Tail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam. Czy w RDS 8000 jest funkcja nieliniowego sterowania Jeżeli jest to gdzie ją znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Expo-EXP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.