Ares Opublikowano 4 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 4 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Marku, brałeś cały zestaw od AH, silnik, regiel i serwa? Wrzuć fotki jak otrzymasz paczkę, ciekawy jestem steru kierunku i belki ogonowej w nowej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 4 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 2 godziny temu, Marcin83 napisał: Marku, brałeś cały zestaw od AH, silnik, regiel i serwa? Wrzuć fotki jak otrzymasz paczkę, ciekawy jestem steru kierunku i belki ogonowej w nowej wersji. Nie, nie brałem wszystkiego. Serwa i regiel mam. Silnik i wręgę dorzuciłem do zestawu. Kołpaka nie brałem bo 65 eur to trochę... no... dużo Wg Pana Wiesława, aktualna wersja to statecznik pionowy i łoże poziomego są z węgla. U Piotra Piechowskiego na stronie znalazłem fotkę, która odpowiada opisowi nowej wersji. DPD powinno się w miarę szybko wyrobić. Dzisiaj paczkę dostali, więc w ciągu 2 dni powinni być u mnie (chyba, że im się coś zatka.. - ale z reguły trasa Polska Holandia zajmuje 2 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 4 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Do Szwecji do mnie szło tydzień, trochę dlugo. Jak dostaniesz to kliknij parę fotek na żywo Jak to wygląda. Kolpak faktycznie drogi, ale u Andrzeja w Modelemax są po 32 lub po 28euro, fakt faktem jakość powierzchni jest inna. Ale nie ma to wpływu na lot w powietrzu, chyba że... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 4 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 22 godziny temu, Marcin83 napisał: Do Szwecji do mnie szło tydzień, trochę dlugo. Jak dostaniesz to kliknij parę fotek na żywo Jak to wygląda. Kolpak faktycznie drogi, ale u Andrzeja w Modelemax są po 32 lub po 28euro, fakt faktem jakość powierzchni jest inna. Ale nie ma to wpływu na lot w powietrzu, chyba że... Oczywiście! Zrobię fotki Kołpak mam. Aluminiowy z "wentylacją" update: przesyłka dotarła do mojego lokalnego oddziału DPD. W 99% przypadków to oznaczało, że następnego dnia będzie u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 No i tak jak myślałem - paka właśnie dotarła (w stanie idealnym). Zawartość jak na fotkach (dodatkowo 2 puszki lakieru, silnik, łopaty śmigła, wręga, konektory i pookrywki serw). Nie wiem czy jest to standardowy dodatek, ale dostałem też małe opakowanie żywicy. Węglowy ogon wygląda bardzo dobrze i podejrzewam, że redukuje trochę wagę. Chętnie zacząłbym już budowę ale.... jeszcze muszę wylać podłogę w warsztacie i później go z powrotem urządzić. No nic.. będę cierpliwy... chyba.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Gratulacje, no super model. A powiedz czy lotki już masz naciete od góry? Bo widzę że jest ślad od pilnika lub nożyk jakiegoś. Stalecznik pionowy pewnie sztywniejsze jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 7 minut temu, Marcin83 napisał: Gratulacje, no super model. A powiedz czy lotki już masz naciete od góry? Bo widzę że jest ślad od pilnika lub nożyk jakiegoś. Stalecznik pionowy pewnie sztywniejsze jest? Lotki i klapy mają nacięte rowki od strony zawiasów (albo wystarczy "złamać" po nacięciu pozostałych stron albo dociąć do samego zawiadu - nie sprawdzałem jeszcze). Statecznik pionowy jest sztywny i lekki. Poziomy chyba się nie zmienił - zalaminowany cienką tkaniną szklaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 No to poszli do przodu. Coraz mniej roboty przy tych modelach hehe. No i dobrze. Marku składaj i wrzuc pare fotek że składania. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 W sumie to poniekąd zacząłem budowę hehe Wydrukowałęm sobie uchwyt do złączki MPX w płacie: https://www.printables.com/model/125758-mpx-connector-plug-case-holder-frame-mount Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 1 godzinę temu, Marcin83 napisał: Coraz mniej roboty przy tych modelach hehe. No i dobrze. E tam, ja uwielbiam budować modele samodzielnie od podstaw i im więcej jest roboty tym dla mnie lepiej. Po oblocie jest niesamowita satysfakcja jak sobie uświadomisz ,że coś zbudowane całkowicie samodzielnie ,pięknie lata. Ale fakt ,że w dzisiejszym zabieganym świecie nie każdy ma czas na budowę modelu. Miejsce i umiejętności też trzeba mieć ale......nie będe rozwalał Markowi tematu. Model piękny i widać ,że jakościowo super Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Marku, samo otwarcie pudła to już składanie modelu. Ares, tak tylko napisałem bo osobiście lotek nie lubię odcinać, nacinać itp. Inni robią to czyściej i prościej jak ja. Hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Warsztat wraca do stanu używalności Część sprzętu już na swoich miejscach. Myślę, że w ciągu kilku dni będę mógł zacząć Oddyssey'a 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Wow. To, to jest twoj warsztat? Super. A ja mam biurko i taboret w malym pokoju ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 W dniu 21.07.2023 o 17:13, Marcin83 napisał: Wow. To, to jest twoj warsztat? Super. A ja mam biurko i taboret w malym pokoju ? O widzisz! Taboret! Zapomniałem zorganizować siedzisko hahah Przy okazji: zrobienie ścian, podłogi i sufitu zajęło mniej czasu niż przenoszenie wszystkiego z powrotem (szczególnie drobnicy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 25 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Te ściany masz modułowe składane? Fajny patent i szybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 7 godzin temu, Marcin83 napisał: Te ściany masz modułowe składane? Fajny patent i szybki. Nieee... to standardowy rigips Po prostu nie bawiłem się w maskowanie łączeń. Podobają mi się te linie łamiące ciągłość powierzchni. Sufit to samo. Podłoga to szybkoschnący samopoziom Webera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 26 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Nie, no panieelegancko. No to ruszaj z budową, jeszcze zdążysz, polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 25 minut temu, Marcin83 napisał: Nie, no panieelegancko. No to ruszaj z budową, jeszcze zdążysz, polatać. Z polataniem nie ma problemu. Tutaj sezon zaczyna się sporo wcześniej i kończy sporo później niż w Polsce Tak czy tak - jeszcze parę dni (priorytety) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 26 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 W dniu 21.07.2023 o 00:09, mRqS napisał: Warsztat wraca do stanu używalności O kurcze.....to jest warsztat? Ja nie mam tak ładnie w swoim pokoju. Bardzo ładnie ci wyszedł ten remont no i jaki masz nowoczesny sprzęt. Pozdrawiam i teraz to tylko budować modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi