Skocz do zawartości

Jak zarobić linki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam pytanko do znawcow tematu, a mianowicie jak zarobić oczka na linkach plecionych KAVANA. Nie było by problemu ale te lineczki kavanowski ktore obecnie sprzedaje modelmax są z nierdzewki.

Opublikowano
2 godziny temu, Grzesiek napisał:

Nie było by problemu ale te lineczki kavanowski ktore obecnie sprzedaje modelmax są z nierdzewki.

no to co ?

polutujesz?. na ruSSki flux..jest ten temat na Forum....a jeżeli nie  , to rurka miedziana,  przewlekasz linke  przez rurke, robisz oczko i przewlekasz linke przer rurke ale w odwrotnym kierunku.Pózniej  zaciskasz rurke w paru miejscach i masz piękna imitacje ściagaca 

Opublikowano

Jacku to nie ja tylko kolega potrzebuje.Nie ma tu konta na forum.Narysuj proszę jakiś szkić jak to ma wyglądać.Ja swoje mam lutowane ale kupiłem w ua.

Opublikowano
Godzinę temu, d9Jacek napisał:

polutujesz?. na ruSSki flux..jest ten temat na Forum....

https://allegro.pl/oferta/lutowanie-aluminium-cyna-ftka-zel-13102780932

Tylko przeczytaj w linku poniżej jak tego fluxu używać, bo inaczej może się paprać (dla nierdzewki procedura jest analogiczna jak dla alu)

https://pfmrc.eu/topic/73217-lutowanie-spawanie-aluminium-jak/#comment-700715

Opublikowano

Można bez lutowania się obejść, sprawdź na YT na kanale Stunt Hangar pokazują jak to robią bez lutowania. Można owinąć cienkim drutem, używają miedzianego potem zalać klejem CA i naciągnąć koszulkę termokurczliwą. Trzyma i robią tak dla dużych modeli F2B. Pozdrawiam. 

Opublikowano

Ja od wielu lat zrezygnowałem z lutowania. Do zarabiania końcówek linek używam igły lekarskiej  odpowiedniej do grubości linki . igłę dzielę na dwa odcinki po ok 2 cm. powstałe rurki obrabiam aby pozbyć się ostrych krawędzi powstałych po obcięciu . Przygotowane rurki nawlekam na linkę , zostawiam krótszy koniec linki na ok 5 cm i przy pomocy kombinerek oczkowych wykonuję kauszę. Następnie lekko owijam krótszy koniec linki wokół dłuższego i wstępnie zaklejam cjakiem . Następnie owijam jakąś nitką na długości ok 1,5 cm  ( jakaś nitka w moim przypadku to węglowa przepona używana przez wędkarzy dostępna w każdym sklepie wędkarskim) i zaklejam cjakiem. Pozostały krótszy koniec linki zaginam w kierunku kaszy i powtarzam czynności z owinięciem nitką i zaklejam cjakiem ,i tak jeszcze raz z pozostałym końcem. Na tak zarobionych linkach latam modelami o masie 1750 - 1800gr  i nie mam problemu.

• Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.