Atomizer Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Witam Jakie polecacie farby w puszkach spray, które nie rozpuszczają styropianu i różnych pianek . Jak do tej pory spotkałem się z jedną farbą, która była bezpieczna dla styropianu i była to FLY Colour ACRYL BASE ! Ale nigdzie jej już nie mogę kupić. To jedyny spraj, który w ogóle nie topił zwykłego styropianu i pianek ! Ogólnie kupowałem inne na bazie akrylu ale zawsze miały jakieś domieszki, które w mniejszym lub większym stopniu robiły dziury w piance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Ja swojego FunCuba z elaporu malowałem tymi farbami ,kilkukrotnie cieniutko ( szczególnie pierwsza warstwa)-trzymają fajnie do dzisiejszego dnia ,na pewno nie reagują z piankami .Na dodatek fajnie pachną. https://sklep.motip.pl/lakiery-aqua/2828-lakier-wodny-czerwony.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Do pianek i styro kupowałem jeden gatunek w markecie. Nie mam w domu, jutro może znajdę puszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 Ja jestem zadowolony z Rustoleum. To farba i podkład 2w1. Jako na razie jedyna nie kruszy się i nie wyciera w moich piankowcach. Ewentualnie na powierzchnie, które nie będą mechanicznie miały kontaktu z niczym (czyli nie lądujesz na nich ani nie łapiesz za nie) możesz próbować gumy w sprayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 17 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 A farby wodne od modelarzy redukcyjnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 17 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 Przeglądam internet to znalazłem tylko jedną farbę , która może znaleźć zastosowanie do styropianu i pianek i jest dostępna, jest to DECO COLOR eco rewolution. Ktoś używał tej farby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 Michał, wydaje mi się, że używałem jej ale nie mając teraz w domu żadnej puszki nie jestem na 100% pewny. Będę wracał z pracy po południu to zajrzę do piwnicy. Malowałem kilka pianek zwykłym - wybranym spray'em z marketu za kilkanaście złoty. Tylko z jednego marketu - Eclerk - bo te właśnie nie rozpuszczały. Nie jestem też pewny czy do styro inny i pianki inny E D Y T A Ten sprej absolutnie nie, powtarzam NIE rozpuszcza styropianu. Tu fotka z malowania jakieś 40 min temu. Inne, które nie reagowały na piankę reagowały na styro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi