Viper Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Sorry, dopiero zauważyłem, że pytałeś. Nie, ostatnim posiadanym przeze mnie był MS FSX, potem wyleciał z dysku i od tego czasu wszedłem w świat Xplane 10, 11, a obecnie 12.
pietrku Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia A ja kupiłem w ostatnim momencie😉 promocji. Mogę zrobić mini recenzję produktu w podstawce. Nie mam Xplane-12. Trzeba będzie kupić na jakiejś promce. Nie porównuję tzw. flajmodelu. Bo to jest sprawa ciężka. Natomiast ziemia w VFR wygląda naprawdę dobrze. W porównaniu do Xplane11 to jest zupełny kosmos na korzyść 2020. Na pełnych ustawieniach byłem w stanie wylądować buszmeńskim samolotem na polu we wsi. Co prawda nie było wszystkich domów które teraz są, bo mapy są stare z Binga. Ale są tak śliczne jeśli chodzi o teren, że już powyżej 200 m jest dobrze. Wady też są. Generowanie budynków generuje sobie jak chce kształty. Z zalet, teren jest tak dobrze odwzorowany graficznie, że większość nierówności się zgadzała. Nie przekłada się to natomiast na odczucia na podwoziu samolotu - jakby była równa łąka. Jak dokupię Wilgę, Antka i Zlina 142 to sobie popróbuję modele lotu. Na razie się wstrzymałem jak zobaczyłem prognozowane rachunki za prąd na 2025 🙃.
Viper Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia O fajnie że piszesz. A jak teraz z pobieraniem, bo to był/jest problem z Ms? Kiedyś pewnie przysiądę i pobawię się albo tym autoortho, albo sam zrobię sobie w ortho + do tego jakiś dokładny mesh (są za free), aczkolwiek od dawna nie latałem cywilnymi. A wciąż zapowiadają poprawę tego aspektu w XPlane. Ale to co mnie bardzo zniechęca do Ms to kłopoty z doczytywaniem, niewydajność serwerów, problemy po patchach i to co chyba najbardziej irytuje to puchnięcie katalogu Ms wraz ze śmieceniem po dysku. Tego w XPlane nie ma, a za odrobinę pracy (mesh, ortho, autoortho) uzyskuje się efekt podobny, przynajmniej z tego co widziałem na YT. No cóż, na razie to limituje mnie brak czasu, a kupować, aby mieć na dysku i nie używać, to nie ma sensu, więc zdecydowałem się na jednego przedstawieciela cywilnych. Co prawda z niejakim zainteresowaniem oczekiwałem na premierę Ms FS24, ale w zasadzie z filmików na YT, nie widzę by to była jakaś rewolucja, a problemy były te same, a nawet może nasilone. Podobno poprawiają się co prawda. Fajnie że latasz
pietrku Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Piszę o 2020, nie o 2024. 2020 Ściąga się strasznie długo. Ale na dysk. Jak już masz to masz. Fajnie działa. Troszkę zauktaulizowałem kompa. Też cywilne to dla mnie odskocznia, ale ten wyjątkowo ładnie odwzorowuje teren. Z wad jeszcze: Niektóre strumyki są za szerokie. Nie ma większości kościołów, to znaczy są, ale jako płaska plama na terenie. Jest to problem przy niskim lataniu. Gra nie radzi sobie z generowaniem większości skomplikowanych kształtów. Wysoko natomiast wszystko wygląda przepięknie. Muszę sobie kupić 🙂:
Viper Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia I super. To chyba był dobry pomysł, teraz kupować Ms FS20, z tego co widzę w YT wizualnie podobnie do FS24, wreszcie po tylu latach dopieszczony, nie ma problemu z doczytywaniem, a cenowo inna liga. Zamieść może jakiś krótki filmik z lotu
pietrku Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Jak się dorobię kanału filmowego na mediach społecznościowych to może 🙂.
pietrku Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Wiem 🙂. Tylko jestem strasznie leniwy do zakładania takich. I nagrywania lotów 😉.
pietrku Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 15:04, Viper napisał: ..Zamieść może jakiś krótki filmik z lotu Dobrze. Namówiłeś mnie 🙂. Ale na początek próbny, króciutki z Iłka: Wracałem do bazy, a tu widzę, że ktoś obrabia lotnisko. To była Dora 🙂.
Viper Opublikowano 19 Stycznia Autor Opublikowano 19 Stycznia Ładny atak na wznoszeniu No widzisz, da się, to teraz więcej
pietrku Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 17 godzin temu, Viper napisał: Ładny atak na wznoszeniu Ładny? Żartujesz, to była perfekcja 😀. Dobry dzień/noc 😉.
pietrku Opublikowano Piątek o 12:57 Opublikowano Piątek o 12:57 No troszkę się różni, ale geometria gór podobna:
Rekomendowane odpowiedzi