Viper Opublikowano 19 Listopada Autor Opublikowano 19 Listopada Dobrze, dobrze Ale to rozumiem jakaś AI bo Ty walisz w niego a on nie odpuszcza bombowca
pietrku Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada Prawdziwy, tylko taki napalony na bombowiec. Na początku mógł myśleć, że dostaje od strzelca z Bostona. A jak się zorientował, że ma 6 to już było za późno i poszedł na całość 😀. Na serwerze są statystyki i można później, po locie sprawdzić czy to był prawdziwy, czy AI. AI czasem też latają, ale jako dodatek, większość to prawdziwi gracze. Lata się oczywiście tylko z kabiny. A później, po fakcie, w grze mogę odtworzyć nagranie z różnych ujęć, np. z zewnątrz. Wtedy można zobaczyć co się działo dookoła i nagrać filmik w obecnej formie np.
Viper Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Pierwsze wrażenia z używania gogli VR. Widok obłędny, wrażenie z niczym nieporównywalne, tak jakbym siedział w kokpicie. Błędnik przyzwyczaja się na szczęście. Dziś odpaliłem misję treningową w Falconie BMS, najpierw przechwyciłem transportowca i puściłem z dymem, a potem dobrałem się do dwóch migów 17 i też posłałem do ziemi, z czego pierwszego nadziałem na mojego sidewindera, natomiast z drugim trochę zatańczyłem i zdjąłem go działkiem. Wrażenia z dogfightu w goglach lepsze niż przy użyciu track ira, acz pole widzenia w goglach ciut mniejsze niż przy patrzeniu na monitor, więc szyja i głowa pracują mocniej. Nadal dostrajam hotas i wyrabiam pamięć mięśniową, ale z zestawem thrustmastera warthog stick, viper tqs, pendular rudder pedals i 2xmfd + myszka w virtualnym kokpicie w zasadzie prawie nie używam klawiatury, a i te nieliczne klawisze będę musiał przenieść na hotas (muszę się wczytać w dokumentację, bo z jednym istotnym klawiszem mam problem). No ale i jest łyżka dziegciu, gogle, przynajmniej te moje, wyciskają sprzęt jak cytrynę. W Falconie BMS nawet bez zabawy w optymalizację jest nieźle, zwłaszcza po ostatnim patchu (4.38.1), który podobno znacznie poprawił wydajność w VR, natomiast DCS bez porządnej optymalizacji to słabo to widzę, widok niby obłędny, ale klatkaż dziadowski. Będę musiał porządnie się wczytać w poradniki co i jak poustawiać by podkręcić fps-y, podobno da się. Niestety ostatni tydzień upłynął mi nieco pracowicie, więc ani na modelarstwo, ani na latanie na symku nie miałem czasu. Będę musiał to jakoś wyważyć, bo i jedno i drugie ciągnie
Rekomendowane odpowiedzi