pietrku Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Tak było. Mosquitem też można się pobawić w grze, ale jeszcze nie próbowałem.
Viper Opublikowano 12 Maja Autor Opublikowano 12 Maja Piękne ujęcia. Mustang to rasowy myśliwiec, piękna sylwetka. Fajnie że latasz, ja ostatnio nie mam ani czasu ani energii, może w weekend zasiądę i przetestuję collective.
pietrku Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Ja też sporadycznie, raz na tydzień/dwa po 2-3 godzinki. Ale, że zwykle uda się coś ustrzelić to wstawiam Żeby nudno nie było to trzeba będzie niedługo FS-a odgrzać.
pietrku Opublikowano Środa o 12:10 Opublikowano Środa o 12:10 21 godzin temu, Viper napisał: Piękne ujęcia. .. Zobacz to. Czasem, udaje mi się prawidłowo użyć celownika żyroskopowego: Tu było (pierwsza Foka) zgranie centralnej plamki z kadłubem i od razu widać efekt. Chociaż zestrojenie karabinów i celownika było nieco (50 metrów) dalej niż odległość rzeczywista ale i tak to dało skutki. Liczy się wyliczanie przez celownik poprawki. Przy łagodnym zakręcie celu to robi robotę.
Viper Opublikowano Środa o 17:24 Autor Opublikowano Środa o 17:24 Pod tym względem celowniki, a w zasadzie elementy graficzne - tunel, współczesnych jetów są jakby wygodniejsze, przynajmniej dla mnie, bo latam głównie jetami. Acz też do pełni szczęścia trzeba by przed walką ustawić rozpiętość skrzydeł celu, na co w ferworze walki nie ma szans, więc są wartości uśrednione, circa mig 29. Ale z jednej strony niby celowniki bardziej pomagające, ale też i dynamika walki jakby większa. WIęc pewnie tak jak zawsze liczy się przyzwyczajenie i dobre oko
pietrku Opublikowano wczoraj o 09:50 Opublikowano wczoraj o 09:50 Dla mnie też tunele są wygodniejsze, ale Kucyki nie mają a w dynamicznej walce kołowej K-14 jest bezużyteczny. Wtedy poprawka jedynie na oko. Ustawiam zwykle uśrednione 350 jardów i jakieś 35, 36 stóp rozpiętości. BF109K-4, wg mnie najgroźniejszy przeciwnik dla Mustanga. Zwłaszcza jeśli jest na ogonie albo wyżej i bez podwieszeń. Tym razem było odwrotnie: Ale ciężarówkę zdążył pozamiatać 😀.
Viper Opublikowano wczoraj o 11:01 Autor Opublikowano wczoraj o 11:01 Jak to mówią wash and go , nie dość że meserek to jeszcze i jakaś ciężaróweczka poszła z dymem Nie wiem czy śledzisz DCS-a, szykuje się ciekawa premiera F-100 Super Sabre, albo raczej Hun. Bardzo ciekawy, specyficzny w pilotażu i zachowaniu samolot, którego bardzo cenił Człowiek legenda, czyli John Boyd. Na razie jest w preorderze za nieco ponad 2/3 ceny. Wczoraj pojawił się kolejny filmik Twórców i wyobraź sobie że zaimplementowali ciekawą funkcję. Otóż będzie można (na razie w lotach samodzielnych, ale podobno trwają prace by działało to też on line) przyozdabianie burty samolotu symbolami zwycięstw powietrznych i zniszczonych celów naziemnych (program ma sam liczyć i ozdabiać). Taki bajer, a fajny Ale najważniejsze, jeśli uda im się w miarę rzetelnie zaimplementować ten specyficzny model lotu, ten "Sabre dance" to będzie jeden z fajniejszych modułów.
pietrku Opublikowano wczoraj o 12:13 Opublikowano wczoraj o 12:13 To była nasza ciężarówka 😀 i on ją strzelił zanim zdążyłem jego. Widziałem że ma być Super Sabre. Napiszesz coś więcej o tym modelu lotu bo przyznam się, że mało wiem (prawie nic) o tym samolocie?
Viper Opublikowano wczoraj o 12:22 Autor Opublikowano wczoraj o 12:22 Z najnowszego filmiku wygląda że zaimplementowali to jego specyficzne zachowanie przy małych prędkościach, czyli ten potencjalnie groźny Sabre dance. Tu masz filmik reklamowy (pod koniec jest fragment tego zachowanie - wysokie kąty natarcia, mała prędkość, machanie skrzydłami, oscylacja dziobu): A tu filmik, który przed chwilą obejrzałem, dużo teorii, ale dobrze tłumaczącej w czym rzecz:
Viper Opublikowano wczoraj o 13:07 Autor Opublikowano wczoraj o 13:07 Nie , Hun to skrót od hundred, czyli od sto, a 100 w oznaczeniu F-100 1
pietrku Opublikowano wczoraj o 18:51 Opublikowano wczoraj o 18:51 6 godzin temu, Viper napisał: Z najnowszego filmiku wygląda że zaimplementowali to jego specyficzne zachowanie przy małych prędkościach, czyli ten potencjalnie groźny Sabre dance. Tu masz filmik reklamowy (pod koniec jest fragment tego zachowanie - wysokie kąty natarcia, mała prędkość, machanie skrzydłami, oscylacja dziobu): A tu filmik, który przed chwilą obejrzałem, dużo teorii, ale dobrze tłumaczącej w czym rzecz: Trochę mnie zachęciłeś do zakupu. Trzęsie go i nie ma komputerów 😉
Viper Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu No, stary ale jary I cztery działka i spory udźwig i to specyficzne zachowanie, może być ciekawy i wymagający zarazem moduł
pietrku Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 53 minuty temu, Viper napisał: ..I cztery działka.. 20 mm ? Jeśli tak to wybaczam inne odchylenia samolotu bo takie zachowanie jest fajne/wskazane/świetne w grze. Ale nie w realu 😉 Mocno straszne: Dlaczego John Boyd go cenił ? Mam duże braki z tego okresu.
Viper Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu Bo to był trudny przy lądowaniu samolot, potencjalnie zabójczy (25% wypadków na wersji A), w D (tej symulowanej) powiększyli ster kierunku (kluczowy w wychodzeniu z tańca) i dodali na skrzydłach pionowe cuśki, co i tak nie zniwelowało wszystkich problemów lotów z małymi prędkościami. Wsłuchaj się w ten drugi film. Ale w rękach wytrawnego myśliwca jakim był John Boyd samolot potrafił kręcić pięknie i był bardzo lubiany przez Boyda, który miał przydomek 40 s Boyd, gdyż podczas nauczania walki powietrznej maksimum w ciągu 40 s potrafił wyjść z pozycji defensywnej z uczniem/innym pilotem chcącym się sprawdzić na ogonie i przejść w ofensywną, siedząc swojemu oponentowi na ogonie właśnie i to wszystko w kabinie Huna. I z tych zapowiedzi wygląda, że te cechy samolotu, czyli świetnie latający z dużymi prędkościami samolot, natomiast z małymi samolot niestabilny, nieprzewidywalny, potencjalnie zabójczy oddali. Ten Sabre dance to przy locie z małymi prędkościami gwałtowna oscylacja skrzydeł, zadzieranie dziobu, oscylacja dziobu w płaszczyźnie poziomej i stan gdy samolot potrafi przeciagnać nagle bez żadnego ostrzeżenia. Jeszcze raz powtarzam obejrzyj dokładnie ten drugi film, gość fajnie tłumaczy 5 cech aerodynamicznych, z których każda jest źródłem kłopotów, a w Hunie występowały wszystkie razem w związku ze specyficzną budową samolotu - długim ciężkim kadłubem i skrzydłami o dużym skosie - wszystko super przy lotach z dużymi prędkościami, za to przy małych tworzących potencjalnie zabójczy koktajl kłopotów (podam po angielsku gdyż nie jestem pewien polskiego poprawnego tłumaczenia - assymetric lift, wing tip stall, center of lift migration, adverse yaw, initial roll coupling). I podobno w tym module to zachowanie dobrze oddali, będzie więc kawał fajnego, trudnego latadła
Rekomendowane odpowiedzi