Slawomir Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia Bez problemu się da założyć wszystkie linki jest bardzo dużo miejsca. Przyłóż pokład i się przekonasz że sie da. Pozdrawiam Sławomir
robas69 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Przed zadaniem pytsnia to zrobiłem. Nie jestes w stanie trafic linką pod pokladem, korzystając z przefniego luku do rurki w dziobie.
robas69 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Po sprawdzeniu doszedlem do wniosku, ze nie da się połączyć rurek mosiężnych w kadlubie/wręgach z tymi w pokladzie żeby przeprowadzić linki. Poklad musialby byc juz przyklejony. A zatem poklad trzeba kleic do kadluba z wyprowadzonymi juz linkami co będzie w znakomity sposob utrudniać ten montaż:-(
robas69 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Czesc, zrobiłem okucie do zawieszenia bomu na maszcie. Prośba o momoc jak to połączyć skoro bom ma wklejoną zamkniętą pętlę, a w okuciu (zawiasie) ma być otwóŕ. Ma być jakaś przejsciówka (nacięte oczko) do połączenia jednego z drugim?
Slawomir Opublikowano 8 Czerwca Autor Opublikowano 8 Czerwca Cześć. Popatrz na rysunek tam masz uszy z otworem. W nie wchodzi oczko od bomu i zawleczka ( śruba ). U Ciebie uszy przylegają do siebie. Podeślij etykietę na paczkomat gabaryt B żagle gotowe. Pozdrawiam Sławomir
robas69 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Cześć, zrobiłem tak, bo nigdzie na rysunkach nie ma żądnej przetyczki:
robas69 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Okej. Robię jak radzicie. Sugerowałem się tym, ze projektant nie wrysował żadnej osi, przetyczki czy śruby, a na mocowaniu na maszcie jest wszystko namalowane:-)
robas69 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Cześć, ponieważ Sławek [Sławomir] uszył mi nieodpłatnie komplet żagli mam do Was prośbę. Czy możecie zamieścić zdjecia jak wyglądają w Waszych Emmy połączenia żabli z masztem, bomem i fokiem? Pytałem też wcześniej czy w momencie klejenia pokładu mieliście rozprowadzone pod i wyprowadzone nad pokład linki sterujące żaglami?
CrazyTomas Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Pokaż zdjęcia żagli, zwłaszcza lików. Bo patentów na mocowanie do drzewcy jest bez liku. I nie chodzi o to czy Emma czy nie.
mavo Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Emma się nie rozsycha. W zasadzie podczas pływania najlepiej za bardzo jej nie przeszkadzać. Jeden z moich ulubionych modeli.
robas69 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Marek, to wyślij proszę zdjęcia jak masz mocowane żagle do drzewców.
mavo Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Cześć, proszę bardzo. Generalnie starałem się mocować żagle zgodnie z projektem.
robas69 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Bardzo Ci dziękuję. Czy klejąc pokład miales przeciągnięte linki w kadłubie?
mavo Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Tak, wszystko miałem przygotowane przed przyklejeniem pokładu i przetestowane "na sucho"
Rekomendowane odpowiedzi