Tomek Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Jak w temacie . (strona zmieniła adres ,niektóre linki mogą działać nieprawidłowo ) np. Lipole 4000mA 3 clele za ok.155 zeta plus przesyłka http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=4131 lub 4000mA 5 cel za niewiele więcej http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=4130 serwa do elktryczkow http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=662 całkiem już konkretny silniczek w niskiej cenie http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=3888 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Mają fajny kalkulator kosztów przesyłki - sam podpowiada, co można jeszcze do paczki dołożyć Przydałby mi się taki regulatorek: http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=3830 PS Widzę, że VAT sobie odpuszczasz. Może warto sprawdzić czujność naszych celników na kierunku Hong Kong ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Moze zakup klubowy w tym sklepie :?: Sam bym sie skusił na 2 pakiety li-pol 4000mah 3s1p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Ja tez bym sie skusil na takie pakieciki: http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=2045 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Kupowałem u nich juz trzy razy za każdym razem przesyłka dochodziła w 7-8 dni , VAT nie naliczono moze z racji tego że przesyłki nie były zbyt duże (serwa, lub pakiety). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Czy ktoś może po krótce opisać procedurę kupowania w tym sklepie ? Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Ja chętnie moge z kimś się zorganizować zakupy w tym sklepie.... Jak kilka osób by się zdecydowało to zawsze przesyłka taniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Być może ja będę zainteresowany ... Jak powiecie mi jak to będzie wyglądać to może przyłącze się ;] Myśle o silniku + regiel :roll: no i servo Servo+Regl +Silnik Chyba nie pomyliłem się i powinno pasować pewnie jeszcze coś zmienię Dzienki Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Swirus : Ja bym proponowal taki silnik : http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=668 Tamte szybko rwia druty i maja mniej ciagu niz ten co ci podalem. Tak wynika z mojego doswiadczenia z tymi silnikami Ten co ci podalem jest 12 polowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Je taż bym sie skusił na zakup kilku rzeczy ... Nawet z opłatami ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Ile trzeba zaplacic za wysylke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszeq Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 no no jeszcze w razie czego to ja dochodzę ,wiec można by było sie zastanowić na zakupem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Hehehehe ... też bym się dołączył, ale jak wszyscy zamówią, to na pewno cło i VAT dowalą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Mozna to zrobić w ten sposób: 1) Robimy liste chętnych 2) Każdy pisze swoje zamówinie i liczy koszt towaru+wysyłka 3) Zamówienie i pieniądze wysyłamy na konto kogoś z nas i ztego konta robimy zamówienie do sklepu. Żeby to była jedna całość. 4) Do POLSKI p-rzychodzi do jednej osoby i ona rozsył do poszczególnych osób. Wydaje mi się że tak będzie najlepiej. Hehehehe ... też bym się dołączył, ale jak wszyscy zamówią, to na pewno cło i VAT dowalą Słuszne spostrzeżenie. NIe orientuje się dokładnie do jakich sum można bez cła. Jeżeli ktoś wie to prosze dać znać. Co do przesyłki to wygląda to tak: Shipment Type Cost (USD) FREE Air Mail $0.00 International Air Mail 0 - 100gr $3.00 International (Registered) Air Mail 0 - 100g $5.00 International Air Mail 101 - 200gr $5.01 International (Registered) Air Mail 101-200g $7.01 International Air Mail 201 - 250gr $7.30 International (Registered) Air Mail 201-250g $9.30 International Air Mail 251 - 500gr $9.35 International (Registered) Air Mail 251-500g $11.35 International (Registered) Air Mail 501-750g $14.25 International (Registered) Air Mail 751g - 1kg $21.10 EXPRESS EMS International Parcel 1KG MAX $28.50 EXPRESS EMS International Parcel 1.5KG MAX $32.75 EXPRESS EMS International Parcel 2KG MAX $39.00 EXPRESS EMS International Parcel 3KG MAX $49.89 EXPRESS EMS International Parcel 4KG MAX $61.30 EXPRESS EMS International Parcel 5KG MAX $72.75 EXPRESS EMS International Parcel 6KG MAX $83.75 EXPRESS EMS International Parcel 7KG MAX $94.45 EXPRESS EMS International Parcel 9KG MAX $109.10 EXPRESS EMS International Parcel 13KG MAX $145.20 International EMS Express 13001 - 20000 $267.00 Żeby było sparawiedliwie każdy zapłacił by za przesyłke tyle ile waży jego towar. Tak będzie chyba najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 A zna ktoś jeszcze jakiś zagraniczny sklep tego typu???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Post do skasowania :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 ja tez bym sie dolaczyl do zakopow jesli wogole take beda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 www.himodel.com Zamawialismy tam kilkakrotnie z kolegami i bezproblemowo. A co do vatu to jest inna sprawa. Wszystko zalezy od woli celnikow. Teoretycznie z Hong Kongu nie dowalaja nic. Koledzy regularnie kupuja na www.cyberheli.com i za kazdym razem dostaja oplate celna w wysokosci ok.60zl. Zamawiaja za kwoty od 1,5tysiaca wzwyz, wiec jest to kwota do przyjecia (ok.4% w tym przypadku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 W tym sklepie jeszcze nie kupowałem, ale na wszelki wypadek już się zarejestrowałem i jak coś ciekawego sie trafi, to zamówię i zbadam jak to wyglada. Natomiast bardzo dużo kupowałem w Himodel. Myślę, że tu jest podobnie. Jak się płaci: chyba najlepiej Visą albo PayPalem Mam Visę i do Himodel przelew kosztuje 3-4% (zależnie od banku - ostatnio ciągle drożeje). Wieść gminna niesie, że paczka o wartości celnej ok. 40 euro powinna być dopuszczona do obrotu bez clenia. Niestety miałem paczki poniżej tej wartości i były clone, jak i dużo droższe puszczane bez odprawy. Nie mam pojęcia od czego to zależy - chyba od widzimisie celników. Tak więc duży zakup zbiorowy to raczej niewypał - większa paczka na pewno rzuci się w oczy celnikom. Wtedy jest troszkę zabiegów (trwa to około 2 tygodnie - wymiana korespondencji z UC), ale do przejścia Taki nieszczęśliwy wypadek kończy się 22% VATem od całości (towar + przesyłka + cło) i drobnymi kosztami odprawy celnej. Ostatnio właśnie zapłaciłem też cło (chyba ze 3,7 %), ale tylko od jednego towaru z faktury, który nie "podpadał" pod określenie "do modelu redukcyjnego". Było to zresztą w Tower Hobbies, więc się chyba nie liczy (tam zawsze mam clenie, a kupowałem conajmniej 10x ) Mój sposób na "udane" zakupy to lekki towar (mała paczuszka) z niską deklaracją celną (to musi zechcieć zrobić sprzedający), przesyłany stosunkowo kosztowną drogą lotniczą. Tak robię z HiModel i bardzo często mam pieczątkę "Dopuszczony do obrotu". Ale miałem też problem i kiedyś Chińczyk musiał dosyłać sfałszowaną fakturę, żeby ceny towaru były dopasowane do deklaracji celnej Generalnie stosuję zasadę, że jak opłaca się kupić towar przy założeniu opłat celnych, to kupuję. Jak się uda bez clenia to jest dodatkowa korzyść. PS Zwróćcie uwagę, że w UnitedHobbies sporej części towaru chwilowo brakuje, zwłaszcza tych z listy SALE ITEMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Kolega ma wlasnie dobry sposob na zalatwianie spraw celnych. Po prosty wysylal babcie, aby odbierala mu paczke (a byl to np smiglwoiec o wartosci 1500 dolcow) i z reguly wlasnie ta oplata ok. 60zl i nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.