RomanJ4 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Pewnie niejednemu koledze taka maszynka by się przydała... 1
Jerzy Markiton Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Mam coś podobnego do zagospodarowania..... Zainteresowanym: 502 7trzyzero 261 Pozdrawiam - Jurek
mar_io Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Projekt z linku ma już trzy lata. Zacząłem go nawet drukować, ale ostatecznie poszedł na półkę. W tej chwili będę do niego wracać. Czekam jeszcze na laser, który do mnie idzie z chin żeby skończyć maszynę cnc root 3 (brakuje mi tylko upgrade właśnie na laser). Potem zabieram się za ten projekt. Także jak pozwoli mi czas to może zrobię małą relację.
Andrzej Cyran Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 9 godzin temu, Jerzy Markiton napisał: Mam coś podobnego do zagospodarowania..... Zainteresowanym: 502 7trzyzero 261 Pozdrawiam - Jurek Czyżby chodziło o wyrzynarkę którą wypożyczyłem modelarni. w przyszłym tygodniu ją zabiorą. .Andrzej Cyran.
RobRoy Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Większy problem od maszyny stanowił ....przynajmniej dla mnie - oprogramowanie. Bardzo dobre są programy z serii DEV .... Do wycinania skrzydeł potrzebne dwa programy - projektujący- DEV Wing Foam i wycinający Dev CNC Foam. Koszt - ok 300 Euro. Na ich stronie podane jest w zasadzie wszystko co potrzebne do zbudowania sterownika tego urządzenia. Nigdy nie maiłem styczności z Ardurino...ale odpalił od pierwszego razu.. ( Przy wydatnej pomocy kolegów e-mir ,stearman...) Mnogość ustawień w tym programie jest ogromna. Musiałem przetłumaczyć całą pomoc żeby to ogarnąć. Maszyna jeszcze nie zakończona (kosmetyka)- ale wycina skrzydełka ... 1
RobRoy Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Dwie wieże zamontowane są na osobnych podstawach, dlatego można je rozsuwać .... na drugi stół. Zastosowany napę paskowy wynikał z obszaru roboczego jaki chciałem mieć ( 1200x600x1000) a śruby trapezowe >1000 są dosyć drogie. Napęd się sprawdził. Do wycinania skrzydeł wystarczy znacznie mniejsze pole robocze - przynajmniej wysokość wieży , a to decyduje o sztywności konstrukcji. Ważne zwłaszcza przy wycinaniu skrzydeł mocno zbieżnych , gdy naciąg drutu wzrasta. Można to ominąć realizując naprężenie drutu tnącego grawitacyjnie. Ja zastosowałem gumę silikonową do holu i układ rolek. Zagi da się wyciąć, chociaż tu jest kolejny problem z przypalaniem węższej końcówki skrzydła. Drut 0,3, zasilacz drutu - 32V/2,5A (od drukarki HP -30 zł ) + regulowany zasilacz A i V za 20 zł. Dokładność regulacji +- 0,01A .... ( To dla tych co chcą ręcznie ciąć ...) Ten różowy materiał na zdjęciu to XPS - Austrotherm,(chyba jedn z lepszych w tym rejonie) jest jednorodny i czysty, Ja tnę przy 1,15A//90mm/min// drut 0,3 Kanthal 1
Rekomendowane odpowiedzi