piotr Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 http://www.rc-wasserflug.at.tf/ http://pagesperso-orange.fr/j.s/hydravions/text1.htm może komuś się przyda :!: :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam. Fajne te stronki, może na którąś imprezę się wybiorę. A ja w imieniu organizatora serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w naszej rodzimej imprezie WODNOSAMOLOTÓW, która odbędzie się w Czarnej Białostockiej. Sam byłem w zeszłym roku i już nie mogę się doczekać tegorocznej edycji. Wspaniała atmosfera, rewelacyjny "szef" imprezy. Ja na chwilę obecną mam zamiar zabrać DHC2 Beaver'a i Grumman Albatros'a. Jeśli się dorobię pływaków do Piperka 2,7m z Hangar 9 to również go zabiorę. Jeszcze raz ZAPRASZAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ja dodam jeszcze taki link do RC Groups: Wodnosamoloty i nie tylko - RC Groups Jest to zbiór linków do różnych stron a wiele z nich do stron z wodnosamolotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasQ Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 A tutaj z tej stronki Puddle Twin 2xl w moim wykonaniu jeszcze bez pływaczków pod skrzydłami ale na śnieg mi były zbędne , poniżej filmik i foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam, jestem pierwszy raz na forum i pochwalę się modelem depronowym POLARIS również zrobionym ze strony RC Groups. Model w założeniach ma również pośmigać nad zalewem "Czarnym" w Czarnej Białostockiej w dniach 13-14.06.2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasQ Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 niestety nic nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A ja widzę wszystko ^^ I chcę powiedzieć Krankorowi, że to co widzę, bardzo mi się podoba :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasQ Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 No teraz widzę i zgadzam się z przedmówcą naprawdę ci bardzo ładnie wyszedł . Sam robiłem coś podobnego , przesadziłem z wagą i o pływaniu nim nie było mowy a i żywota dosyć szybko zakończył . . Widziałem gdzieś na youtube chyba wersję z turbinką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam. Krankor bardzo fajny model. Przymierzałem się do niego licząc na starty ze śniegu, wydrukowałem plany. Ale wszystko za późno-zima się skończyła . Może na następną zimę zdążę 8) Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dyskusja o "Dziwnych konstrukcjach" przesunieta Tutaj Usune pozniej moj post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ahaweto! ja też się śpieszyłem, żeby na śniegu popróbować, ale w Wielkopolsce nie dopisał w tym roku. Wszędzie indziej prawie padało go od zatrzęsienia, a u nas nie i dlatego próby z duszą na ramieniu (czy uciągnie się) były na trawie. Poszło znakomicie, aż za dobrze. Na wodzie dopiero były próby "kołowania" i wchodzenia w ślizg. Szybko nabiera prędkości i zaczyna latać po góra 10 metrach. Teraz czekam na w miarę bezwietrzną pogodę i na jezioro, na pełne latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Na zdjęciu widać dwa skośne pręty (chyba węglowe) biegnące od konsoli silnika do płatów. W oryginale tego nie ma. Czy to jest twoja modyfikacja wynikająca z zauważenia drgań pochodzących od silnika? Jaki jest efekt ich zastosowania. Ale że z trawy się uda - o tym nie pomyślałem :? Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam, jestem pierwszy raz na forum i pochwalę się modelem depronowym POLARIS również zrobionym ze strony RC Groups. Model w założeniach ma również pośmigać nad zalewem "Czarnym" w Czarnej Białostockiej w dniach 13-14.06.2009 a mógłby Pan dać link do planów tego modelu?? a jeśli nie to podeśłać na grzechotnik124@wp.pl . Też mam zamiar pośmigać tego roku na zawodach w czarnej białostockiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Wszystkich wybierających się do Czarnej zapraszam do wpisywania się TUTAJ. Link do tego tematu zamieszczony jest również na oficjalnej stronie imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 gruchu124 cos Ci się porąbało z tym cytatem :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 polaris , podany na tacy,może jeszcze zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Jeśli zrobiłeś Polarisa tak jak konstruktor to będzie pięknie śmigać po wodzie. Oglądałem film jest niesamowity, wygląda jakby był niemożliwy do przeciągnięcia. Cieszę się, że zobaczę go w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wiem, że jak ktoś naprawdę będzie chciał to sam sobie znajdzie... ale dla formalności powiem, że link od f-150, nie działa. Więc możę, albo go usuś albo popraw, bo w błąd wprowadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 że link od f-150, nie działa Działa, wystarczy kliknąć w pierwszy temat!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Oglądałem filmik z lotów zimą na śniegu,i też doszedłem do tych samych wniosków,lata przy każdej prędkości i trudny do przeciągnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.