piotr Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 http://www.rc-wasserflug.at.tf/ http://pagesperso-orange.fr/j.s/hydravions/text1.htm może komuś się przyda :!: :!: :!: :!:
Depesz Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Witam. Fajne te stronki, może na którąś imprezę się wybiorę. A ja w imieniu organizatora serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w naszej rodzimej imprezie WODNOSAMOLOTÓW, która odbędzie się w Czarnej Białostockiej. Sam byłem w zeszłym roku i już nie mogę się doczekać tegorocznej edycji. Wspaniała atmosfera, rewelacyjny "szef" imprezy. Ja na chwilę obecną mam zamiar zabrać DHC2 Beaver'a i Grumman Albatros'a. Jeśli się dorobię pływaków do Piperka 2,7m z Hangar 9 to również go zabiorę. Jeszcze raz ZAPRASZAM.
marcin133 Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Ja dodam jeszcze taki link do RC Groups: Wodnosamoloty i nie tylko - RC Groups Jest to zbiór linków do różnych stron a wiele z nich do stron z wodnosamolotami.
JasQ Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 A tutaj z tej stronki Puddle Twin 2xl w moim wykonaniu jeszcze bez pływaczków pod skrzydłami ale na śnieg mi były zbędne , poniżej filmik i foto
krankor Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 Witam, jestem pierwszy raz na forum i pochwalę się modelem depronowym POLARIS również zrobionym ze strony RC Groups. Model w założeniach ma również pośmigać nad zalewem "Czarnym" w Czarnej Białostockiej w dniach 13-14.06.2009
jary14 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A ja widzę wszystko ^^ I chcę powiedzieć Krankorowi, że to co widzę, bardzo mi się podoba :mrgreen:
JasQ Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 No teraz widzę i zgadzam się z przedmówcą naprawdę ci bardzo ładnie wyszedł . Sam robiłem coś podobnego , przesadziłem z wagą i o pływaniu nim nie było mowy a i żywota dosyć szybko zakończył . . Widziałem gdzieś na youtube chyba wersję z turbinką .
ahaweto Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam. Krankor bardzo fajny model. Przymierzałem się do niego licząc na starty ze śniegu, wydrukowałem plany. Ale wszystko za późno-zima się skończyła . Może na następną zimę zdążę 8) Pozdrawiam Adam.
Marcinmb Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dyskusja o "Dziwnych konstrukcjach" przesunieta Tutaj Usune pozniej moj post.
krankor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ahaweto! ja też się śpieszyłem, żeby na śniegu popróbować, ale w Wielkopolsce nie dopisał w tym roku. Wszędzie indziej prawie padało go od zatrzęsienia, a u nas nie i dlatego próby z duszą na ramieniu (czy uciągnie się) były na trawie. Poszło znakomicie, aż za dobrze. Na wodzie dopiero były próby "kołowania" i wchodzenia w ślizg. Szybko nabiera prędkości i zaczyna latać po góra 10 metrach. Teraz czekam na w miarę bezwietrzną pogodę i na jezioro, na pełne latanie.
ahaweto Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Na zdjęciu widać dwa skośne pręty (chyba węglowe) biegnące od konsoli silnika do płatów. W oryginale tego nie ma. Czy to jest twoja modyfikacja wynikająca z zauważenia drgań pochodzących od silnika? Jaki jest efekt ich zastosowania. Ale że z trawy się uda - o tym nie pomyślałem :? Pozdrawiam Adam.
Gość Anonymous Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam, jestem pierwszy raz na forum i pochwalę się modelem depronowym POLARIS również zrobionym ze strony RC Groups. Model w założeniach ma również pośmigać nad zalewem "Czarnym" w Czarnej Białostockiej w dniach 13-14.06.2009 a mógłby Pan dać link do planów tego modelu?? a jeśli nie to podeśłać na grzechotnik124@wp.pl . Też mam zamiar pośmigać tego roku na zawodach w czarnej białostockiej.
Depesz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Wszystkich wybierających się do Czarnej zapraszam do wpisywania się TUTAJ. Link do tego tematu zamieszczony jest również na oficjalnej stronie imprezy.
marcin133 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 gruchu124 cos Ci się porąbało z tym cytatem :evil:
f-150 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 polaris , podany na tacy,może jeszcze zrobić?
Depesz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Jeśli zrobiłeś Polarisa tak jak konstruktor to będzie pięknie śmigać po wodzie. Oglądałem film jest niesamowity, wygląda jakby był niemożliwy do przeciągnięcia. Cieszę się, że zobaczę go w akcji.
jary14 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wiem, że jak ktoś naprawdę będzie chciał to sam sobie znajdzie... ale dla formalności powiem, że link od f-150, nie działa. Więc możę, albo go usuś albo popraw, bo w błąd wprowadza.
Depesz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 że link od f-150, nie działa Działa, wystarczy kliknąć w pierwszy temat!!!
f-150 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Oglądałem filmik z lotów zimą na śniegu,i też doszedłem do tych samych wniosków,lata przy każdej prędkości i trudny do przeciągnięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.