AndrzejC Opublikowano 10 Września 2024 Autor Opublikowano 10 Września 2024 14 godzin temu, Paweł Prauss napisał: Może i nie jest tego wiele, ale ja wolę tego nie wdychać NOx-y są silnie rakotwórcze... Ja to wdycham,te NOxy co zawody od jakichś 50-ciu lat. Na pomoście jest 12 łódek. Wszyscy odpalają silniki i czasem jest siwo od dymu. Na każdych zawodach mamy tak cirka ebaut z 6-7 razy... I w sumie jakoś nic mi nie jest, a wiek mam w sumie słuszny. I nie znam gościa któremu ten dym by zaszkodził.... A.C.
Paweł Prauss Opublikowano 10 Września 2024 Opublikowano 10 Września 2024 Szczęścia zdrowia pomyślności.
AndrzejC Opublikowano 10 Września 2024 Autor Opublikowano 10 Września 2024 2 minuty temu, Paweł Prauss napisał: Szczęścia zdrowia pomyślności. Dzięki. Ale mi się po tych 50-ciu latach startów wydaje, że ten dym ma jednak wpływ na organizmy zawodników. Wszystkim na zawodach po startach, albo prawie wszystkim wzrasta pragnienie, zwłaszcza na piwo i mocniejsze trunki i to się zawsze dzieje wieczorową porą. Mało tego, wszyscy po zażyciu niezależnie od narodowości rozumieją się bez problemu kompletnie nie znając języków obcych😀 I mam na to tak dowody, jak i świadków. Jakbyś mógł jako chemik sprawdzić dlaczego te NOxy to powodują i tak się dzieje, to będę wdzięczny...🙂 1 2
AndrzejC Opublikowano Niedziela o 17:13 Autor Opublikowano Niedziela o 17:13 Trochę czasu minęło, Kolego Pawle chemiku, a odpowiedzi wytłumaczenia tematu jakoś się nie doczekałem🙂. Tak się składa, że moja modelarska" bandziornia" mieści się w w piwnicach kamienicy. I czasem muszę odpalić doraźnie motorek w celu sprawdzenia. I jakoś nikt z lokatorów jak dotąd się nie skarżył... Do hałasu są przyzwyczajeni, bo ciągle coś tam w kamienicy jest remontowane. Ale chodzi o spaliny... Wszystkim lokatorom ten zapach kojarzy się z plackami ziemniaczanymi😀. I niech tak zostanie. A.C.
Grzesiek Opublikowano Niedziela o 18:03 Opublikowano Niedziela o 18:03 Po Mecamo to Andrzeju raczej daleko do zapachu placków, chyba ze zezgnitych kartoflli plus zjełczały olej. Nie jest to żadna uszczypliwość.Ale jak masz paliwo na rycynie to jak najbardziej.
Rekomendowane odpowiedzi