Skocz do zawartości

MC19 czyDX7

Mark3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Graupner a Spectrum coś jak Audi i Fiat

W tym przypadku raczej solidne Audi sprzed dwóch generacji, a jakiś mały nowy VW... może Scirocco? Bo Spektrum DX7 to to samo co JR DSX7, a nie powiesz że ta firma do słabych należy. Więcej, nawet sporo wspólnego z Graupnerem mieli, prawie jak wspomniane Audi i VW.

Opublikowano

Mark

Nie zamwiaj odbiornika 40MHz, tylko zapytaj sprzedawcy, czy nie wymieni Ci modułu w.cz. w tym nadajniki na moduł 35MHz i kup wtedy odbiornik na 35MHz. Piszesz, że budujesz model latające, czyli interesuje cię aparatura na 35 Mhz, a nie na 40MHz.

PP

Opublikowano

Kijuik, nie zrozumiałeś mnie. Podałem ceny KOMPLETÓW aparatur, wybrane zresztą z jednego sklepu. Akurat MC-19 miał w pudełku nadajnik, moduł HF 35 MHz, odbiornik R700, wyłącznik zasilania, pakiet nadajnika 3000 mAh, 1 serwo, komplet kwarcy. Była to moja odpowiedź na próby koślawego porównywania DX7 i MC19, gdzie DX7 była w komplecie (o ile pamiętam to nawet z 4 serwami) a MC19 to sam nadajnik (jak z Twojego linku). Pojawił się tutaj wniosek, że MC19 jest o 50 % tańsza od DX7 a jest to oczywista nieprawda. Po doposażeniu (lub "odposażeniu" :) ) tych kompletów aparatur do jakiegoś podobnego poziomu okaże sie, że są one cenowo bardzo do siebie zbliżone. No a na to co zobaczymy w pudełku po jego rozpakowaniu, trzeba zwracać uwagę przed a nie po zakupach.

Opublikowano

Tomek, zrozumiałem Cię. Ten mój post dotyczył linku zamieszczonego przez Deema. Tylko po kliknięciu "zacytuj" Jego wypowiedzi wpasowało mi jako cytat całość włącznie z Twoją oceną. Powyższy link do radia MC19 zamieścił Deem

Opublikowano

A tak pozatym jeśli już porównujemy ceny to na ebayu niemieckim kompletny DX7 kupi się za około 350 euro (niepamietam już dokładnie, a nie chce mi się teraz sprawdzać i otwierać ebaya) natomiast za MC 19 trzeba jeszcze 100 dorzucić. Sprawdźcie sami.

Opublikowano
Nie zamwiaj odbiornika 40MHz, tylko zapytaj sprzedawcy, czy nie wymieni Ci modułu w.cz. w tym nadajniki na moduł 35MHz i kup wtedy odbiornik na 35MHz. Piszesz, że budujesz model latające, czyli interesuje cię aparatura na 35 Mhz, a nie na 40MHz.

W obecnych czasach na 40Mhz będzie bezpieczniej niż na 35Mhz bo mniej osób na tym lata.

Opublikowano

@TomekBZ, bez urazy, ale krawat trochę luźniej. Nie podałem tego linku po to by wywoływać sprzeczkę lecz dla tego że podałeś dość (choć nie najwyższą)wysoką cenę. Ot tak, ze skrajności w skrajność. A jak już się bawić w aptekarstwo to w tym samym sklepie masz komplet za 1390zł i żeby było po równo to jeszcze dodać trzy standardowe serwa za 120 i mamy dwie stówy mniej od twojej kwoty.

Oczywiście że 50% to gruba przesada ale też porównywanie cenowe obu nadajników jest nieporozumieniem. Jeżeli w ogóle porównywać jakiekolwiek nadajniki to te różnią się całkowicie i zadawanie pytania „co wybrać, MC19 czy DX7” świadczy że pytający w ogóle nie wie „co wybrać”

Wracając do pytań @Kijuk`a; MC19 jest nadajnikiem dowolnie (że tak nazwę) rozbudowywalnym i dlatego zakup w komplecie (w moim mniemaniu) mija się z celem. Zależnie od potrzeb dokupujesz odbiornik czy serwa. R700 przy swojej cenie nie jest szczególnie dobrym wyborem a i serwa standardowe z reguły lądują na allegro. Koszyk najlepiej jak od razu wyląduje w śmietniku.

Opublikowano
Witam sklep nie wywiazał sie z zamowienia i obecnie jestem bez apki

Jeśli zamawiałeś z modelemax mogłeś wcześniej wysłać email czy jest aparatura na stanie !

Sam byłem zainteresowany tym nadajnikiem lecz wysłałem do nich email czy mają ją na stanie a odp. jaką dostałem to, że aparatura może być sprowadzona w 7dni roboczych lecz już z syntezą a cena będzie 1.500zł ;)

Więc nie pisz, że sklep nie wywiązał się z zamówienia... Było trzeba pytać.

Opublikowano

Dziekuje za wasze wypowiedzi kiadys opisze swoja historyjke ze sklepem .

I dalej czytam wasze posty i rady

Opublikowano
@TomekBZ, bez urazy, ale krawat trochę luźniej.

Luźniutko, Deemciu, luźniutko jest :) . Porównania cenowe i wyniki takich porównań są ważne, a może nawet bardzo ważne, szczególnie dla kupujących jakiś sprzęt po raz pierwszy. Stąd ważne jest aby te porównania były w miarę rzetelne i "kompatybilne". Tak jak napisałeś, porównywanie DX7 i MC19 w ogóle nie jest najszczęśliwsze ale ... . Porównywania sprzętu z różnych źródeł, jeden ze sklepu polskiego drugi z jakiejś aukcji itp. też nie ma większego sensu. To tak jakbym napisał, że mój kumpel odsprzedał swoją aparaturę za stówę a sklep zdziera tysiąca. Zauważ, że takich pytań CO KUPIĆ I ZA ILE jest na forum wiele ale z konkretami bywa już różnie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

zgadzam się z przedmówcą. nie da się porównywać cen w ten sposób. ja w sumie mam dx7. też zastanawiałem się nad różnymi modelami aparatur. Myślałem jeszcze nad MX -12 albo MX 16. Co zadecydowało? Allegro, i okazja jaką udało mi się wyhaczyć. Używana aparatura w stanie bdb działająca to cóż mi więcej trzeba? W sumie elektronika jak ma paść to padnie miesiąc po zakupie, tak mi mówiono jak czytałem o aparaturach.

Zatem jak dla mnie układ idealny. Rozglądałem się za kilkoma apkami trafiła się taka w super cenie to kupować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.