witold_pi Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Czy ktoś z Was kleił plastikowe żeberka do balsy z zestawów Modelli Vega Astir? Czym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Ak-20 możesz spróbować . Na modelarni w MDK był to rok1996 kleiłem , szybowce szkolne typu "OSA " WAŻKA " SIKORKA. W tych zestawach pamiętam , były żeberka plastiki czerwone i białe kleiłem AK-20 i było w porządku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia NITRO ROZPUSZCZA PLISTIKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Kilka A-1 i A-2 z żeberkami plastikowymi Modela w 70-80 latach zrobiliśmy. Kleiliśmy zawsze AK-20 lub Kanagom-em. Jak nie przeholujesz z klejem - to nie rozpuści. Odrobinę zmięknie ale potem się utwardza. Aceton i Tri dla tych żeberek jest większym problemem. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Mysłe ze współcześnie CA rozwiąże Witek twój problem.Kiedyć kleiłem ak 20 i był taki ruski klej AGO/ATO w tubce,swoją drogą bardzo dobry klej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 22 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Potwierdzam, że plastikowe żeberka z zestawów Modela kleiłem klejami opartymi na nitro bez najmniejszych problemów. Klej ładnie się wgryzał w plastik i drewno. Był taki fajny klej w tubce do plastikowych modeli, nazwy nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 22 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia W dniu 19.04.2024 o 19:42, witold_pi napisał: NITRO ROZPUSZCZA PLISTIKI Uznam to jako żart , w moją stronę , ale jest to celowe napisanie odnośnie PLISTIKI > PLASTIKI ! Jak nie chciałeś moje porady na temat klei , trzeba było napisać po prostu na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 22 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Artur zaraz napiszesz , że ziemia jest płaska, a ja należę do tajnego stowarzyszenia ufoludków. Wyluzuj. Bo zacznę podejrzewać , że masz większą paranoję niż władcy zza Buga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi