POGO Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Radzę zmechanizować stery kierunku... O ile w locie nie są przydatne, to na ziemi przy starcie niezbędne...a przy takich gabarytach sterowanie ciągiem nie wystarczy. 1
japim Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 19 minut temu, POGO napisał: Radzę zmechanizować stery kierunku... O ile w locie nie są przydatne, to na ziemi przy starcie niezbędne...a przy takich gabarytach sterowanie ciągiem nie wystarczy. Wystarczy serwo 25g na taki ster. Zdecydowanie warto dodać.
Fiflet Opublikowano 23 Kwietnia Autor Opublikowano 23 Kwietnia Montaż serw. Myślę nad sposobem zamontowania serw lotek i klap. Wymyśliłem coś takiego: Serwo będzie mocowane w takiej kostce która będzie wklejona w skrzydło. Elementy szare są z balsy 2 mm a reszta to posklejane elementy sklejkowe. Na górę pójdzie klapka ze sklejki 2 mm z otworem pod ramię serwa, oraz zablokuje ona serwo w miejscu. Co myślicie o takim rozwiązaniu.
robertus Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia W dniu 17.04.2025 o 21:54, Fiflet napisał: Wymiary tej kabinki to: długość (żółty) - 320mm wysokość (zielony) - 302mm szerokość (czerwony) - 170mm I zastanawiam się jak to zrobić i z czego. Kabina jest dosyć spora więc (najprawdopodobniej Vivak) musi być dość gruby. 1mm? A po za tym jak nagrzać tak wielki arkusz żeby go naciągnąć na formę? Zacznij od zbudowania skrzynki takiej aby ramka z vivakiem zmieściła się do piekarnika. Z tego wyjdzie jak podzielić. Osobiście bym spróbował z dwóch połówek podzielonych lewo/prawo.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Fiflet Opublikowano 17 godzin temu Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 godzin temu Czas na kolejny update. Coraz bliżej do końca. Powstały stateczniki gotowe do pokrycia tkaniną. Przymierzyłem też jeden domek żeby zobaczyć czy wszystko pasuje. Miejsce wycięcia pod przednie oszklenie również jest już zaznaczone. W takim stanie już wygląda imponująco, na żywo jest ogromny.🙂 Całość wygląda tak: 9
JacekCichy Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu No pięknie wygląda Ja po zalaminowaniu, bym wywazal i robil oblot - oszklenia, oslony silnikow oraz malowanie i ozdoby mozna sobie dlubac kiedy badz, a nie ma nic bardziej motywujacego jak udany oblot ale nie poganiam bo kazdy ma swoj tryb tak czy siak widac kawal pracy wlozony 1
Rekomendowane odpowiedzi