robloz Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Binduję go w/g instrukcji i dostępnych filmików i nic się nie udaje. Na nadajniku (Taranis) odpowiednie ustawienia: D16, k 1-8. Po zasileniu odbiornika (przy wciśniętym przycisku f/s) palą się prawidłowo diody zielona z czerwoną. Po uruchomieniu na nadajniku bindowania nic się nie dzieje. Próbowałem innych ustawień (tych ze zworkami) i też nic. Może być coś z odbiornikiem? I druga sprawa: Gdzieś w Polsce można jeszcze kupić odbiorniki do Taranisa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 49 minut temu, robloz napisał: Binduję go w/g instrukcji i dostępnych filmików i nic się nie udaje. Na nadajniku (Taranis) odpowiednie ustawienia: D16, k 1-8. Po zasileniu odbiornika (przy wciśniętym przycisku f/s) palą się prawidłowo diody zielona z czerwoną. Po uruchomieniu na nadajniku bindowania nic się nie dzieje. Próbowałem innych ustawień (tych ze zworkami) i też nic. Może być coś z odbiornikiem? Standardowe pytanie - co z firmwarem? Bo jeszcze wersja firmware'u musi się zgadzać (tzn. albo nadajnik i odbiornik mają firmware w wersji 2.1.0, albo oba muszą mieć starszy). 49 minut temu, robloz napisał: I druga sprawa: Gdzieś w Polsce można jeszcze kupić odbiorniki do Taranisa? W Modele24.pl https://modele24.pl/pl/12-24ghz-accst Wszystkie odbiorniki działające na ACCST pójdą z Taranisem. Ale - koniecznie musisz mieć najnowszy firmware wrzucony do nadajnika. Firmware do modułu nadawczego masz tutaj: https://www.frsky-rc.com/taranis-x9d-plus-2019/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.trzaskowski Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Jeszcze firmware odbiornika musi byc odpowiedni (FCC lub LBT) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia W dniu 31.07.2024 o 07:44, robloz napisał: Binduję go w/g instrukcji i dostępnych filmików i nic się nie udaje. Te wszystkie instrukcje i filmiki to są nic nie warte ! Nie ma ani jednej porządnej instrukcji krok po kroku jak bindować odbiornik. Też miałem problemy z bindowaniem i zrobiłem sobie taką krótką instrukcje jak w załączniku . Tylko nie pamiętam jakie zasilanie połączyłem! Prawdopodobnie pakiet 2s ale pewny nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Teraz zrobiłem sobie bindowanie odbiornika X8R z Taranisem. Odbiornik z ALI wersja FCC , Taranis też FCC z wersją oprogramowania 1.0 ( Kupiony na początku produkcji 2014). Wciskam przycisk w odb. i podpinam zasilanie , w nadajniku D16 BIND i wszystko działa. Jeżeli nie ma konfliktu oprogramowania działa bez problemu. Mam nadajniki Taranis w różnych wersjach bo mam kolegę który sklada łódki zanętowe i przynosi różne nad. odb. i nie wie jakie wersje i mam ułatwioną robotę żeby mu to poskładać do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia W sobotę bindowałem odbiornik X8R z FrSky Taranis X9D Plus 2019 tak jak w wyżej zamieszczonej instrukcji i działa. Do zasilania odbiornika użyłem pakietu 2s. W specyfikacji odbiornika podane jest dopuszczalne napięcie pracy od 4 do 10V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 5 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia U mnie jest niestety ( po rozmowach z kolegami) konflikt oprogramowania. Wszelkie metody nie działają. No cóż, będzie co robić zimą. 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Aktualizacja oprogramowania to 5min. Wiesz jakie oprogramowanie masz w nadajniki FCC czy EU LBT ? Do niego dopasuj oprogramowanie do odbiornika. Można to zrobić z poziomu nadajnika tylko musi być wersja co najmniej chyba 2.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi