Atomizer Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Kraksa F-16 edf50mm kraksa 27.07.2024.wmv Nie bardzo nadawał się do naprawy, wyjąłem podzespoły i może zrobię nowy z XPS. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca To czy się nadawał do naprawy to kwestia umowna. Jakiś czas temu rozbiłem swojego Miga 21. Też stwierdziłem, że idzie na złom. Ale odwiesiłem go na kołku na dobry miesiąc i to mi dało czas na przemyślenie decyzji i zdecydowanie się na remont. Wyszło dobrze Mig lata nadal. Teraz dodatkowo przebudowany z wersji MF na F13. Odwieś na kołek i poczekaj z decyzją. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbapfmrc Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Te uszkodzenia nie wyglądają tak źle: dziób wiadomo do wymiany, mocowania skrzydeł moze da się jakoś naprawić. Najgorzej jest z geometrią samolotu - jeśli jest krzywa to ciężko to naprostować. Kiedyś totalnie rozwaliłem mojego górnopłata - dziób cały odleciał 🙂 ale kilka dni na ochłonięcie, przemyślenie potem gorąca woda, prostowanie - i latam nim do dziś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Pierwsza zasada po kraksie, nawet najgorszej: pozbierać wszystkie kawałki. Nie podejmować pochopnej decyzji! Po czasie, często da się mimo wszystko model odbudować. Sprawdzone wielokrotnie, osobiście i u kolegów 😀 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia W dniu 6.08.2024 o 18:55, zbjanik napisał: Pierwsza zasada po kraksie, nawet najgorszej: pozbierać wszystkie kawałki. Nie podejmować pochopnej decyzji! Święte słowa .... 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Jak kto lubi, moja decyzja była taka a nie inna i proszę ja uszanować 🤣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi