MASK Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 15 godzin temu, japim napisał: Planujesz skrzydła przykleić na styk? "Na styk"? A da się tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Aaa - dobra. Widze. Masz male zakladki. Ciekaw jestem jak bedziesz mial rozwiazane wzmocnianie skrzydel i dzwigary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MASK Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Prawie gotowy, jeszcze kilka poprawek. Jedno skrzydełko już wydrukowane "na czysto". Kadłub z centropłatem, podwoziem i potrzebnym węglem waży 340g. Jedno skrzydło 65g. Jest bardzo optymistycznie - 470g bez wyposażenia. Myślałem, że same wydruki tyle będą ważyć Ale do wyważenia potrzeba ok. 300g, może nieco więcej. W każdym razie myślę, że 800g z małą górką do lotu jest realne Teraz potrzeba ciężki osprzęt. To co mam zamawiać? 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Masa tyle co Ki61. Przy lekkim napedzie dobrze rozlokowanym powinna dobrze latac. Serwa w skrzydlach bedziesz wklejal na amen? Widze ciekawe prowadnice/kieszonki. Czy to dopiero przymiarka do finalnej wersji mocowania? Dzwignie lotek bym zrobil grubsze - teraz sa filigranowe. Moze wygladaja jak "oryginalne" - takie filigranowe - ale przy zaczepieniu lotka (nawet w reke wezmiesz model i nacisniesz lotke) strzeli i bedzie model uziemiony. Dzwignia drukowana lotki lub steru powinna byc ze 2x mocniejsza od dzwigni serwa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Uuu ładnie Kończ, mam teraz maraton, ale w weekend (Święta) postaram się dokładniej posymulować i zaproponować Ci kilka zestawów. Gdzie planujesz umieścić baterię i jaki dostęp do niej? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 W dniu 11.04.2022 o 02:48, japim napisał: Serwa w skrzydlach bedziesz wklejal na amen? Widze ciekawe prowadnice/kieszonki. Czy to dopiero przymiarka do finalnej wersji mocowania? Dzwignie lotek bym zrobil grubsze - teraz sa filigranowe. Nie lubię wklejać osprzętu. Serwo jest przykręcane. Dźwignie poprawione, dzięki. W dniu 11.04.2022 o 13:54, Viper napisał: Gdzie planujesz umieścić baterię i jaki dostęp do niej? Prąd zaraz za motorem, wkładany od góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Mały update. Wydrukowałem i zważyłem wszystkie drukowane elementy. Niektóre "drobne korekty" okazały się bardzo czasochłonne i wymagały kilku podejść ;D Waga właściwie bez zmian, czyli <500g bez napędu i elektroniki. Do lotu będzie <800g jeśli wyważenie pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Super W weekend policzę Ci i posymuluję możliwe zestawy napędowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MASK Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Model jest w pełni sklejony. Jest wyposażony w 4 serwa hs-55. W tym stanie waży 525g. Brakuje napędu i elektroniki. I filmik :) 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MASK Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Kilka nowych zdjęć. Popróbowałem zdobienia - z kalkomaniami mam trochę problem, ale przy dziesiątym modelu może dojdę do wprawy 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Kiedy oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 W dniu 22.01.2023 o 17:47, japim napisał: Kiedy oblot? Jak tylko okoliczności będą sprzyjające 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Model jeszcze nie latał, ale doszlifowałem trochę projekt. Poprawiłem parę technicznych niezgrabności i dodałem oprofilowania zastrzałów i podwozia 77 elementów, waga wydruków - 350g. Trochę PLA-LW. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Karollo Opublikowano 8 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Śledzę temat już od dawna, podoba mi się ten samolocik, czekam na gotowe pliki do zakupienia :) Sam mam PZL 11 w skali 1:12 z drukowanym silnikiem, reszta balsa. Masa 500g ale z 4 serwami 9g i silnikiem 50g, śmigłem i podwoziem. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 11 godzin temu, Karollo napisał: Śledzę temat już od dawna, podoba mi się ten samolocik, czekam na gotowe pliki do zakupienia Sam mam PZL 11 w skali 1:12 z drukowanym silnikiem, reszta balsa. Masa 500g ale z 4 serwami 9g i silnikiem 50g, śmigłem i podwoziem. Latał już? Jak się wyważa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 1 godzinę temu, MASK napisał: Latał już? Jak się wyważa? Niestety jeszcze nie latał, ale jak na razie to wyważenie jest bezproblemowe. Część silnikowa wraz z pierścieniem i osłoną (w tym silnik i regualtor ze śmigłem i piastą) waży 171g. Założeniem było umieszczenie akumulatora jak najbliżej silnika i prosta wymiana poprzez wyjmowany "power pack". Ale co do czego to wydruk waży swoje i choć ładnie wygląda z przodu to robi za dodatkowy obciążnik. W Twojej drukowanej PZL-ce akumulator umieszczany jest pod klapką między skrzydłami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Tak, u mnie aku wchodzi od góry. W weekend może popracuję nad modelem, to pokażę więcej szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MASK Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Trochę węgla i stali : ) kilka zdjęć: 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Ogon z lw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi